Noutati

Comunicat Taxi 2018
Comunicat Sf Valentin
Comunicat impozite si taxe 2018
Amenzi, somatii, titluri executorii
Mesajul de sarbatori al dlui Primar
 Mesaj Primar - Ziua Armatei
 actualizat: 2017-10-24 08:33 

Mesajul domnului primar Ioan Liviu TAROIU cu prilejul sarbatorii
„ZILEI ARMATEI ROMANE” – 25 Octombrie

 


Data de 25 Octombrie constituie amintirea unei zile de implinire nationala, ziua cand armata romana si-a indeplinit menirea fireasca, aceea de a readuce in hotarele ei patria in care a luat nastere. Devenita simbol al tuturor bataliilor si eroilor neamului romanesc, data de 25 Octombrie a ramas intiparita in sufletele romanilor ca zi in care tara isi sarbatoreste Armata si pe cei care au fost sau sunt in slujba ei. Ea constituie un bun prilej pentru a rememora si cinsti faptele de vitejie ale inaintasilor, ale celor care au adus suprema jertfa pe campurile de batalie pentru eliberarea Romaniei de sub ocupatie straina, ale tuturor celor care si-au facut cu cinste datoria fata de patrie. Datoram un profund respect soldatului roman care, ramanand de cele mai multe ori anonim, s-a identificat pentru eternitate cu numele tarii si al intregii Armate Romane - de la soldat la general.
Aceasta sarbatoare este legata efectiv si afectiv de obiectivele si sentimentele care au vizat intotdeauna indeplinirea idealurilor nationale: unitate, independenta, suveranitate, integritate teritoriala. Astazi cinstim memoria eroilor neamului, aducem un omagiu special veteranilor de razboi ca si celor care, de-a lungul timpului, au suferit in prizonierat si exprimam pretuirea noastra pentru activitatea militarilor in rezerva si retragere, care au servit cu credinta si onoare patria si poporul roman.
În prezent armata romana continua cu succes indelunga traditie militara, in acord cu cerintele de interoperabilitate cu armatele tarilor membre NATO. Societatea civila moderna a apelat, nu de putine ori, la ajutorul, experienta, resursele si curajul militarilor atunci cand s-a aflat in impas. Calamitatile naturale, incendiile si alte evenimente dramatice au facut indispensabil ajutorul armatei romane.
În ceea ce priveste cadrele militare muscelene, ele iau parte la operatiuni de mentinere a pacii, de salvare, de raspuns la crize, precum si la operatiuni de combatere a terorismului si de asistenta umanitara, subscrise obiectivelor nationale de securitate si aparare. Fiecare dintre dumneavoastra lucreaza la construirea unei armate profesioniste, cu adevarat moderna, flexibila, apta pentru reactii rapide, adecvate situatiilor de criza.
Pentru toate acestea si pentru tot ceea ce faceti zi de zi in slujba tarii, sub drapelul tricolor, cu daruire si profesionalism, militari de toate gradele si specialisti civili, barbati si femei, doresc sa va adresez tuturor calde felicitari si urari de noi succese in nobila dumneavoastra misiune de aparatori ai patriei.

 

La Multi Ani !

Ioan Liviu TAROIU,
Primarul Municipiului CampulungContact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2018-01-09 11:32