Noutati

PV Sedinte Consiliul Local
Anunt public elaborare PUZ
Anunt public elaborare PUZ (2)
Convocari Consiliul Local
Impozite si taxe - informatii generale
 Comunicat POCU 2018
 actualizat: 2018-05-04 12:55 

 COMUNICAT


Municipiul Campulung implementeaza, in calitate de beneficiar, in perioada august 2017- iunie 2020 proiectul cu titlul “Schimba-ti viitorul! Dezvoltarea sociala si economica a persoanelor defavorizate din zona de nord a Municipiului Campulung”, proiect finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capital Uman 2014-2020, Axa prioritara: Incluziunea sociala si combaterea saraciei, Obiectiv specific: Reducerea numarului de comunitati marginalizate (non -roma) aflate in risc de saracie si excluziune sociala, cod MySMIS 103450.
Activitatile derulate vor contribui la reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si excluziune sociala din comunitatile marginalizate (non-roma) din municipiu. 
Prin coordonarea serviciilor sociale, a serviciilor de ocupare a fortei de munca si a serviciilor de sanatate, proiectul va facilita ocuparea persoanelor care nu lucreaza, dar care sunt apte de munca, care vor beneficia de imbunatatirea conditiilor de locuit, precum si de asistenta juridica pentru reglementari de acte. 
Proiectul presupune urmatoarele tipuri de interventii la nivelul grupului tinta identificat: 

1. Interventii in domeniul educatiei:
- se acorda sprijin unui numar de 35 de copii prin includerea acestora intr-un program de tip „┼×coala dupa scoala”;
- se asigura furnizarea de servicii de consiliere psihologica pentru elevi si parinti;
- se asigura servicii de igiena in cadrul unui program de igiena dedicat copiilor;
- se asigura dezvoltarea de competente intr-o limba moderna 

2. Interventii in domeniul ocuparii fortei de munca:
- se acorda un numar de 30 de subventii angajatorilor care incadreaza ucenici si sprijina participarea acestora la programele de ucenicie la locul de munca cu o durata de 12 luni, in suma de 1100 lei/luna/ucenic.
- se asigura furnizarea de servicii de informare si consiliere profesionala; 
- se asigura furnizarea de servicii de mediere si plasare pe piata muncii;
- se organizeaza cursuri de formare profesionala in urmatoarele meserii: lucrator in izolatii, agent de curatenie cladiri si mijloace de transport, ingrijitoare batrani la domiciliu, camerista, asfaltator, cofetar-patiser, bucatar, lacatus mecanic de intretinere si reparatii universale; 
- se subventioneaza un numar de 80 de noi locuri de munca create pe care se incadreaza persoanele din comunitatea marginalizata vizata de proiect, urmand ca angajatorii sa primeasca o subventie lunara de 900 lei/angajat. Perioada pentru care se acorda subventia este de maximum 12 luni, dar nu mai putin de 7 luni. Dupa finalizarea subventionarii, angajatorii au obligatia mentinerii persoanelor incadrate in munca o perioada cel putin egala cu perioada pentru care au primit subventia. 
- se asigura derularea unui program de dezvoltare a competentelor antreprenoriale, in urma caruia vor fi infiintate 15 firme noi. Persoanele din grupul tinta interesate vor beneficia de cursuri de competente antreprenoriale, servicii de consultanta gratuite, iar castigatorii concursului de selectie vor beneficia de suport financiar in valoare de pana la 25.000 euro, pentru infiintarea afacerii. 

3. Interventii in domeniul social: 
- se vor asigura furnizarea de servicii medicale de baza, furnizarea de servicii sociale (consiliere psiho-sociala), furnizarea de servicii medico-sociale (serviciu mobil de ingrijire la domiciliu, cabinet de recuperare socio-medicala) prin Centrul Multifunctional ce se infiinteaza prin proiect. 

4. Interventii in domeniul imbunatatirii conditiilor de locuit. 

5. Interventii in domeniul acordarii de asistenta juridica pentru reglementari acte.
Vor putea participa la activitatile derulate in cadrul acestui proiect, persoanele interesate care domiciliaza in zonele defavorizate ale Municipiului Campulung, respectiv: strada I.C Bratianu nr. 39-81, strada N. Falcoianu nr. 1-5A, strada Emil Garleanu integral, strada G-ral C.. Simonescu integral, strada D. Lazea nr. 2-10, strada Locotenent Oncica integral, strada Negru Voda nr. 262-280 si nr. 211-243, strada Traian/Uzina ARO integral.
Pentru relatii suplimentare, va puteti adresa echipei de implementare a proiectului din cadrul Primariei Municipiului Campulung sau partenerilor nostri la sediul din Campulung, str.. Republicii nr. 47, intre orele 10.00-15.00 sau telefonic, la nr. de telefon 0737 510 403.


PRIMAR
Ioan Liviu TAROIU Contact: Sediul Primariei - Str. Negru Voda Nr. 127, Campulung 115100
Toate drepturile rezervate: Primaria Municipiului Campulung.
Ultima actualizare a site-ului: 2020-07-05 09:13