Comunicate de presă

PRIMăRIA MUNICIPIULUI CâMPULUNG

Acasă > Comunicate de presă

Acasă > Comunicate de presă

Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat de presă – CANICULĂ 2024 

COMUNICAT

 

Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv temperaturi care pot atinge pragul de 35 de grade C. și indice sporit de disconfort termic, vă adresăm rugămintea să vă informați asupra condițiilor meteorologice, factorilor de mediu, regulilor și măsurilor de protecție ori de sprijin pentru populație stabilite de autorități. doar din sursele autorizate.

Pentru corecta dumneavoastră informare puteți accesa site-urile: www.primariacampulung.ro (https://www.primariacampulung.ro/primaria/comunicate_de_presa/),

www.fiipregatit.ro (https://fiipregatit.ro/ghid/canicula/),

www.igsu.ro (https://www.igsu.ro/Resources/Campanii/informare/adulti/Flyer%20-%20Reguli%20de%20protectie%20in%20perioadele%20caniculare.pdf ), precum și din presa locală.

Vă reamintim principalele măsuri specifice de protecție și de sprijin pe vreme caniculară:

În mediul social, în exterior:

 • Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11.00 – 18.00 .
 • Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise.
 • Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă.
 • Consumați zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
 • Evitaţi consumul de alcool și băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
 • Consumaţi fructe şi legume proaspete  deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă;
 • Evitaţi activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc.).
 • Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită.
 • Păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesandu-vă de starea lor de sănătate.

În locuințe:

 • Închideţi ferestrele expuse la soare, trageţi jaluzelele şi/sau draperiile.
 • Ţineţi ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă.
 • Deschideţi ferestrele seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuinţă.
 • Stingeţi sau scădeţi intensitatea luminii artificiale.
 • Închideţi orice aparat electrocasnic de care nu aveţi nevoie .

Protejarea sănătății copiilor:

 • Realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldura, umiditate excesivă şi curenţi de aer.
 • Se va realiza hidratarea corespunzătoare, iar pentru sugari mama va alăpta ori de câte ori sugarul solicită.
 • Copilul va fi imbrăcat lejer, cu hăinuţe din materiale din fibre naturale comode; nu va fi scos din casă decât în afără perioadelor caniculare din zi, şi obligatoriu cu căciuliţa pe cap.
 • Copiii vor primi apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab indulcit, fructele proaspete si foarte bine spălate.

Recomandări pentru persoanele vârstnice şi cu afecţiuni cronice:

 • Creearea unui ambient care sa nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului;
 • Hidratare corespunzătoare cu apă plată sau apă cu proprietati organoleptice corespunzatoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi.
 • Alimentaţia va fi predominat din legume şi fructe proaspete;
 • Se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care disupun de instalații frigorifice funcționale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile.
 • Se va evita circulaţia în perioadele de vârf ale caniculei, sau dacă este absolut necesar se va folosi îmbracaminte uşoară din fibre naturale, precum şi pălării de protecţie pe cap.
 • Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulație, mentale sau cu hipertensiune să consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente.
 • Menţinerea cu rigurozitate a igienei personale, efectuarea a câte 3 – 4 duşuri pe zi.

Recomandări pentru persoanele care prin natura activitatilor lor depun un efort fizic deosebit

 • Se va asigura dozarea efortului în funcție de periodele zilei incercând a se evite excesul de efort in varfurile de canicula. Dacă valorile de căldură sunt foarte mari se va proceda la stoparea activității.
 • Se va asigura hidratarea corespunzătoare cu apă minerală, apă plată sau apă cu proprietati organoleptice corespunzătoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanți.
 • Se va asigura utilizarea unui echipament corespunzator din fibre naturale și echipament pentru protejarea capului de efectele căldurii excesive.

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Vă informăm că în zilele de 13.06.2024 și 14.06.2024, între orele 10:00 – 14:00 ale perioadei, în poligonul ”Măgura” de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de tragere cu armament și muniție de infanterie de către cadrele militare ale Detașamentului 7 Jandarmi CâmpulungCOMUNICAT

 

Vă informăm că în zilele de 13.06.2024 și 14.06.2024, între orele 10:00 – 14:00 ale perioadei, în poligonul ”Măgura” de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de tragere cu armament și muniție de infanterie de către cadrele militare ale Detașamentului 7 Jandarmi Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


COMUNICAT – Sedinte de tragere poligon MaguraCOMUNICAT

 

Vă informăm că în ziua de 30.05.2024, între orele 08.00 – 19.00,  în poligonul ”Măgura” de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de tragere cu armament și muniție de infanterie de către cadrele militare ale U.M.01044 Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător

 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


COMUNICAT DE PRESĂ – Servicii de deratizareCOMUNICAT DE PRESĂ

  

Municipiul Câmpulung vă aduce la cunoştinţă că, începând cu 21 mai 2024, CORAL IMPEX S.R.L. va efectua servicii de deratizare în: parcuri, spații vezi, locuri de joacă, platforme de gunoi, precum și dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în clădiri ale instituțiilor publice și pe terenuri ale acestora, astfel:

 • Deratizare spații exterioare – în perioada 21 – 23 mai 2024;
 • Dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în clădiri ale instituțiilor publice și pe terenuri ale acestora în data de 24 mai 2024.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX S.R.L., conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în Municipiul Câmpulung nr. 23298/27.07.2022, în baza ordinului ce începere nr. 7386/07.05.2024

Serviciile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului OMS 562/2023 Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației și Ordinului ANRSC nr. 520/2018 privind aprobarea Regulamentului – cadru al serviciului de salubrizare a localităților, după un program unic, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

Substanțele utilizate sunt:

 • Deratizare – Colbrom Pastă
 • Dezinsecție clădiri instituții publice – Cy 10
 • Dezinfecție clădiri instituții publice – Dezicon

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în contact cu substanțele raticide.

Înainte de a intra în spațiile interioare unde s-au efectuat servicii de dezinsecție și dezinfecție, vă rugăm să aerisiți cel puțin 2 ore sau până dispare orice urmă de miros. Se vor spăla toate suprafețele cu care se intră în contact.

Măsuri de prim ajutor specifice raticidului Colbrom pastă:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Dacă subiectul încetează să respire, administrați respirație artificială. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.

Contactul cu pielea: Îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. Se va face imediat duș. Solicitați imediat sfat/atenție medicală. Spălați hainele contaminate înainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând complet pleoapele. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului.

Ingerare: Sunați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

 Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului Cy 10:

Contactul cu pielea: Spălați cu multă apă și săpun.

Contactul cu ochii: În cazul contactului cu ochii, spălați imediat cu multă apă și consultați medicul.

Ingerare: Nu provocați în niciun caz vomă. Obțineți asistență medicală imediat.

Inhalare: Conduceți accidentatul la aer liber și țineți-l cald și în repaus.

Măsuri de prim ajutor specifice dezinfectantului Dezicon:

Inhalare: Acest produs nu conține substanțe clasificate ca periculoase la inhalare, dar totuși, în caz de simptome de intoxicare, scoateți persoana afectată în afara zonei de expunere, la aer curat. Solicitați atenție medicală dacă simptomele se agravează sau persistă.

Contactul cu pielea: Acest produs nu este clasificat ca periculos în contactul cu pielea. Însă, se recomandă, în caz de contact cu pielea, îndepărtarea îmbrăcămintei și încălțămintei contaminate, clătirea pielii sau dușarea persoanei afectate cu apă în abuntență și săpun neutru. În caz de afecțiuni grave, consultați imediat medicul.

Contactul cu ochii: Clătiți ochii cu apă în abundență timp de cel puțin 15 min. În cazul în care accidentatul folosește lentile de contact, acestea trebuie îndepărtate dacă nu s-au lipit de ochi deoarece se pot produce leziuni adiționale. În toate cazurile menționate, după spălare, victima trebuie transportată urgent la medic însoțită de FDS a produsului.

În toate situațiile se va consulta medicul.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.

Vă rugăm ca, în perioada menţionată, să luaţi toate măsurile care se impun în vederea protejării stațiilor de intoxicare amplasate care conțin substanțe raticide, în caz contrar Primăria Municipiului Câmpulung și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., Tel/fax. 0248/212344, Tel. 0746.093.290

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Campanie de sterilizare 

COMUNICAT

 

Continuăm campania de sterilizări și microcipări gratuite pentru câinii și pisicile cu și fără stăpân

Datele următoarelor acțiuni: 3 iunie, 9 iulie, 2 august, 2 septembrie, 2 octombrie, 4 noiembrie

Interval orar: 10:00-15:00

Locații:

 • zona Bazinului de Înot (Grui)
 • parcarea Stadionului Municipal

Pentru programări: 0785229054, de luni până vineri, între orele 08:00-15:00.

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Prevenire incendii Sarbatori PascaleCOMUNICAT

 

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, asigurarea climatului de ordine publică, prevenirea incendiilor, precum și pentru păstrarea unui mediu înconjurător sănătos și curat pe timpul minivacanței prilejuite de Sărbătorile Pascale, vă readucem în atenție următoarele reguli și măsuri  specifice:

 • Potrivit legislației din domeniul protecției mediului și a apărării împotriva incendiilor, folosirea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor menajere rezultate în activitățile gospodărești sezoniere este interzisă, fiind sancționată contravențional și chiar penal, după caz.
 • Activitățile de picnic se desfășoară doar în locurile special amenajate de autorități, cu prevenirea izbucnirii incendiilor cauzate de lăsarea jarului ori cenușii la întâmplare; în acest sens se va interzice folosirea focului deschis în caz de vânt puternic sau pe timp de secetă accentuată; pentru protejarea mediului este important să adunați toate resturile din zona utilizată !
 • Nu aruncaţi resturile de chibrituri şi de ţigări aprinse la întâmplare, în coșurile și pubelele de gunoi, în pădure sau în mediul cu vegetație uscată și evitați accesul în fondul forestier cu mijloace auto-moto care pot produce scântei și provoca incendii.
 • Pe timpul participării la slujbele religioase evitați aglomerația, identificați și păstrați libere căile de acces și de evacuare din locașurile de cult și folosiți responsabil lumânările aprinse.
 • Dacă observați un incendiu/început de incendiu nu ezitați să anunțați autoritățile și pe cât posibil să interveniți pentru limitarea efectelor acestuia, fără a vă pune viața în pericol.
 • Acordați atenție mesajelor autorităților în cazul producerii unor incendii în apropieerea locuinței dumneavoastră și asigurați-vă că sunteți în siguranță; părăsiți locuința dacă sunteți în apropierea unor focare de incendiu, închideți ferestrele și ușile locuinței pentru evitarea pătrunderii fumului și gazelor toxice în interior, țineți permanent legătura cu forțele de intervenție sau cu persoanele apropiate (prin orice mijloc).
 • Informați-vă doar din sursele oficiale ale autorităților ori din presa locală.
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


ANUNȚ – PROGRAMUL BAZINULUI DE ÎNOT ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALEANUNȚ

PROGRAMUL BAZINULUI DE ÎNOT ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE

În perioada 1 – 6 mai 2024, programul de funcționare a Bazinului de Înot este următorul:
• miercuri, 1 mai – 10:00-21:00 (program normal)
• joi, 2 mai – 10:00-21:00 (program normal)
• vineri, 3 mai – 09:00-21:00 (program normal)
• sâmbătă, 4 mai – 09:00-21:00 (program normal)
• duminică, 5 mai – închis
• luni, 6 mai – închis

Ne revedem în data de 7 mai.

Toate cele bune!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Campania de colectare a D.E.E.E.-urilorPrimăria Mun. Câmpulung
S.C. S.D.G.
ARGEȘ COMPLET S.R.L.

ORGANIZEAZĂ

  Campania de colectare a D.E.E.E.-urilor din fața blocului/casei  ”MAREA DEBARAȘARE ”

D.E.E.E. = DEȘEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE

În ziua de 25 APRILIE 2024, între orele 0900-1700, SUNAȚI la nr. de tel.: 0720571809 și 0770439051 și D.E.E.E. – urile dumneavoastră vor fi ridicate direct din fața blocului sau a casei.

NU UITAȚI: Predarea D.E.E.E. este gratuită și puteți câștiga la tombola cu premii!

Vă mulțumim pentru implicare!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


COMUNICAT – Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa asociațiilor de proprietari, persoanelor fizice și juridice proprietari sau chiriași de imobile sau apartamente, tuturor cetățenilor Municipiului Câmpulung că au obligaţia de a asigura, menține și de a întreține în permanență curățenia spațiilor verzi din jurul imobilelor, toaletarea arborilor din imediata apropiere pentru a permite o circulație normală pietonilor, precum și de a curăța șanțurile sau rigolele aferente proprietățiiCOMUNICAT

 

Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa asociațiilor de proprietari, persoanelor fizice și juridice proprietari sau chiriași de imobile sau apartamente, tuturor cetățenilor Municipiului Câmpulung că au obligaţia de a asigura, menține și de a întreține în permanență curățenia spațiilor verzi din jurul imobilelor, toaletarea arborilor din imediata apropiere pentru a permite o circulație normală pietonilor, precum și de a curăța șanțurile/rigolele aferente proprietății.

În caz de nerespectare, se sancţionează contravenţional  conform HCL nr. 279/2023 cu amendă de la 1500 lei la 2500 lei.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


COMUNICAT – Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, prevenirea eficientă a situațiilor de urgență și diminuarea pe cât posibil a efectelor generate de acestea, vă reamintim principalele campanii de informare a populației inițiate de Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de UrgențăCOMUNICAT

 

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, prevenirea eficientă a situațiilor de urgență și diminuarea pe cât posibil a efectelor generate de acestea, vă reamintim principalele campanii de informare a populației inițiate de Departamentul pentru Situații de Urgență prin Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, susținute de presă și de către autoritățile publice locale, inclusiv în mediul on-line:

Campaniile de informare preventivă sunt într-o permanentă actualizare putând fii consultate în acest sens paginile de profil de pe site-urile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență sau Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt.Puică Nicolae” al județului Argeș, dar și cele ale instituțiilor partenere.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Vă informăm că în data de 28.02.2024 în intervalul orar 10:00 – 11:00 se va desfășura la nivelul municipiului Câmpulung un exercițiu de alarmare publică cu acționarea sirenelor electrice și electronice din localitate, având ca scop verificarea sistemului centralizat de avertizare și alarmare a populației și a autorităților pentru situațiile de urgență și de protecție civilăCOMUNICAT

 

Vă informăm că în data de 28.02.2024, în intervalul orar 10:00 – 11:00, se va desfășura la nivelul municipiului Câmpulung un exercițiu de alarmare publică cu acționarea sirenelor electrice și electronice din localitate, având ca scop verificarea sistemului centralizat de avertizare și alarmare a populației și a autorităților pentru situațiile de urgență și de protecție civilă.

Exercițiul, integrat la nivel național în conceptul ”miercurea sirenelor”, se derulează sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș și face parte din acțiunile organizate cu prilejul aniversării la 28 februarie a ”Zilei Protecției Civile din România”.

Vă rugăm și pe această cale să vă păstrați calmul și să vă continuați activitățile curente, cu recomandarea de a înțelege demersul ca unul constructiv, de pregătire și de creștere a rezilienței comunităților.

Spre informarea dumneavoastră, vă comunicăm că pentru situațiile de protecție civilă sunt stabilite următoarele semnale sonore:

– Alarmă la Dezastre: 5 sunete a câte 16 secunde fiecare, cu pauză de 10 secunde între ele.

– Prealarmă Aeriană:  3 sunete a câte 32 secunde fiecare, cu pauză de 12 secunde între ele. – Alarmă Aeriană: 15 sunete a câte 4 secunde fiecare, cu pauză de 4 secunde între ele.

– Încetarea Alarmei: un sunet continuu cu durata a 2 minute.

 

Totodată, prin sistemul electronic de alarmare se pot transmite către populație mesaje și recomandări specifice privind modul de comportare, posibilitățile de adăpostire, alte reguli și instrucțiuni necesare în scopul evitării panicii.

 

 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Campania gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companie, desfășurată în colaborare cu Adăpostul Smeura, continuă la CâmpulungAnunț

Campania gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companie, desfășurată în colaborare cu Adăpostul Smeura, continuă la Câmpulung.

Datele următoarelor acțiuni: 3 aprilie și 10 mai, între orele 10:00-15:00, în zona Bazinului de Înot (Grui) sau parcarea Stadionului Municipal.

Programări: 0785229054, de luni până vineri, între orele 08:00-15:00.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Acțiuni gratuite de sterilizare și microcipare a animalelor de companieANUNȚ

 

Anul acesta Primăria Municipiului Câmpulung, în colaborare cu Adăpostul de Câini Smeura, își propune să organizeze lunar câte o acțiune gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companie.

Prima acțiune va avea loc în data de 7 martie, între orele 10:00-15:00, și face parte dintr-un șir lung de astfel de acțiuni.

Vor fi disponibile două caravane poziționate astfel:

 1. în zona Bazinului de Înot (Grui);
 2. în parcarea Stadionului Municipal Câmpulung.

Cetățenii care doresc să își sterilizeze animalele sunt rugați să se programeze la numărul de telefon 0785229054, de luni până vineri, între orele 08:00 – 15:30, întrucât capacitatea fiecărei caravane este limitată la 20 de animale.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Anunţ privind organizarea unei ședințe publice (dezbateri publice) – Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Câmpulung pe anul 2024 și estimările pentru anii 2025 – 2027Anunţ privind organizarea unei ședințe publice (dezbateri publice)

  

Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Câmpulung pe anul 2024 și estimările pentru anii 2025 – 2027

 

Municipiul Câmpulung, prin primar, în calitate de ordonator principal de credite și inițiator al proiectului de buget pe anul 2024, vă aducem la cunoştinţă că în data de 21.02.2024, ora 12.00 la sediul Primăriei Municipiului Câmpulung, din Municipiul Câmpulung, str. Negru Vodă, nr. 127, județul Argeș, va avea loc ședință publică / dezbaterea publică a Municipiului Câmpulung cu următoarea ordine de zi:

 

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Câmpulung pe anul 2024 și estimările pentru anii 2025 – 2027
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Anunt recrutare soldati profesionistiANUNȚ
privind recrutarea și selecția de candidați pentru încadrarea a unor posturi de soldați/gradați profesioniști

 

Unitatea Militară 01498 Lerești, județul Argeș organizează concurs de recrutare și selecție pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată a unor posturi de soldați / gradați profesioniști.

Pentru mai multe detalii, vă rugăm să accesați documentul de mai jos!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


ANUNŢ – premiere cupluri câmpulungene cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la căsătorieA N U N Ţ

 

A devenit tradiţie ca în luna februarie cele mai longevive cupluri câmpulungene să fie sărbătorite de către Primăria Municipiului Câmpulung.

Îi invităm pe toți cei care împlinesc anul acesta 50 de ani de la căsătorie să depună la secretariatul Primăriei câte o copie după Certificatul de Căsătorie şi Cartea/Buletinul de Identitate.

Termen de depunere: 14 februarie 2024.

 

 

Primar

Elena-Valerica LASCONI

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – RujeolaCOMUNICAT

 

În ultima vreme s-a observat o creștere a cazurilor de Rujeolă ( pojarul ) în zona Municipiului Câmpulung. Reamintim locuitorilor din zonă că rujeola este o boală infecțioasă determinată de virusul rujeolic, foarte contagioasă, aparuta la persoanele neimunizate anterior prin boala sau vaccinare. Pacienții imunodeprimati, cu deficite nutriționale, femeile gravide au risc de complicații grave ca pneumonia, afecțiuni ale sistemului nervos central, tulburări de coagulare,etc. Rujeola contractata în timpul sarcinii la persoane fără imunitate poate determina avort spontan sau naștere prematura.
Perioada de incubație, între 10-14 de la contactul cu o persoană infectată și se transmite prin secreții respiratorii.
Contagiozitatea: este foarte ridicata, 95% dintre persoanele neimunizate care vin în contact cu un bolnav vor dezvolta boala. Pacienții sunt contagiosi cu 4 zile înainte de apariția erupției și încă 5 zile din perioada eruptiva.
Clinic, pacienții prezintă inițial febra mare, tuse, coriza, conjunctivita, stare generala alterata, semnul Koplik, urmata de o erupție maculo-papuloasa. Aceasta apare inițial la nivelul feței, retroauricular răspândindu-se ulterior la nivelul toracelui, abdomen și membre.In absența complicațiilor întreaga simptomatologie se remite în 10 zile.
Diagnosticul de laborator include in principal determinarea răspunsul serologic fata de virus. Anticorpii specifici de tip IgM se detectează la 1-2 zile de la apariția erupției și persistă aproximativ o luna. Anticorpii de tip IgG persista indefinit.
Recomandari: VACCINARE, masca de protecție, repaus la domiciliu a celor cu patologie respiratorie și eruptiva

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Ziua Europeana 112COMUNICAT

 

Cu ocazia Zilei Europene 112, Primăria Municipiului Câmpulung își exprimă solidaritatea și aprecierea față de echipajele de urgență și personalul implicat în gestionarea situațiilor critice.

Astăzi, marcăm importanța numărului unic de urgență, 112, și ne alăturăm eforturilor de conștientizare a cetățenilor cu privire la responsabilitatea comună în asigurarea securității comunității.

Într-un gest simbolic, astăzi vom proiecta clădirea Primăriei în culoarea roșie, ca semn de recunoaștere a sacrificiilor și devotamentului celor implicați în serviciile de urgență. Alegerea acestei culori exprimă simbolul vitalității și a importanței acțiunilor rapide în momente critice.

Felicitări tuturor celor implicați pentru dedicația și profesionalismul de care dau dovadă în fiecare zi. Sunt adevărați eroi în umbra telefoanelor, salvând vieți și aducând liniște în momentele dificile.

 

Cu recunoștință,

Elena Lasconi, Primarul  Municipiului Câmpulung

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Anunţ referitor la elaborarea proiectului de buget pe anul 2024Anunţ referitor la elaborarea proiectului de buget

pe anul 2024

  Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Câmpulung pe anul 2024 și estimările pentru anii 2025 – 2027

 

Numele autorităţii sau instituţiei publice : Municipiul Câmpulung

Astăzi, 05.02.2024,

În temeiul art. 19 alin. (1),  art. 39 alin. (3), art. 52 alin. (2), art. 8 și art. 76 ^1 alin. (1)  din Legea nr. 273 / 2006 privind finanțele publice, Municipiul Câmpulung prin Primarul Municipiului Câmpulung (ordonator principal de credite) anunţă deschiderea procedurii de transparenţă a procesului de elaborare a proiectului următorului act administrativ :

Proiect de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Câmpulung pe anul 2024 și estimările pentru anii 2025 – 2027.

Fundamentarea, dimensionarea şi repartizarea cheltuielilor bugetelor locale pe ordonatori de credite, pe destinaţii, respectiv pe acţiuni, activităţi, programe, proiecte, obiective s-a efectuat în concordanţă cu atribuţiile ce revin autorităţilor administraţiei publice locale, cu priorităţile stabilite de acestea, în vederea funcţionării lor şi în interesul colectivităţilor locale respective.

Documentaţia aferentă proiectului de act administrativ include :

 • referatul de aprobare privind necesitatea adoptării actului propus;
 • datele brute care au stat la baza întocmirii proiectului de buget;
 • textul complet al proiectului actului.

Documentaţia poate fi consultată:

 • pe pagina de internet a instituţiei, la www.primariacampulung.ro;
 • la sediul instituţiei : Municipiul Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 27, județul Argeș ;
 • proiectul de act administrativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la biroul de relaţii cu publicul al instituţiei.

Propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare și /sau contestații privind proiectul de act supus procedurii de transparență se pot depune până la data de 21.02.2024:

– prin formularul online disponibil pe pagina de internet a instituţiei la linkul https://www.primariacampulung.ro/contact/

– ca mesaj în format electronic pe adresa de e-mail: primarie@primariacampulung.ro;

– prin poştă, pe adresa : Municipiul Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, județul Argeș;

– la sediul instituţiei, la Registratură, la adresa Municipiul Câmpulung, strada Negru Vodă, nr. 127, județul Argeș, între orele 08.00 – 15.30 (în zilele de luni, marți, miercuri, vineri) și între orele 08.00 – 18.00 (în zilele de joi).

Materialele transmise vor purta menţiunea „Propuneri privind proiectul de hotărâre privind aprobarea bugetului local al Municipiului Câmpulung pe anul 2024 și estimările pentru anii 2025 – 2027”.

Propunerile, sugestiile, opiniile cu valoare de recomandare vor fi publicate pe pagina de internet a instituţiei, la link-ul https://www.primariacampulung.ro/anunturi/5022/Anunt_referitor_la_elaborarea_proiectului_de_buget__pe_anul_2024

Nepreluarea recomandărilor formulate şi înaintate în scris va fi justificată în scris.

Pentru cei interesaţi există şi posibilitatea organizării unei întâlniri în care să se dezbată public proiectul de act administrativ, în cazul în care acest lucru este cerut în scris de către o asociaţie legal constituită sau de către o altă autoritate sau instituţie publică până la data de 16.02.2024.

Pentru informaţii suplimentare, vă stăm la dispoziţie la următoarele date de contact: telefon: 0248511034, e-mail: primarie@primariacampulung.ro, persoană de contact: Violeta IARCA.

 

 

Documente anexate
1. Proiect de hotarare aprobare buget 2024.pdf
4022.19 KB
Anexa nr. 1 - Proiect buget local pe anul 2024 detaliat pe capitole si subcapitole - venituri.pdf
2572.06 KB
Anexa nr. 10 - Centralizator privind achizițiile publice pe anul 2024 - S.C. Edilul CGA.pdf
1194.47 KB
Anexa nr. 11 - Repartizarea sumelor pentru instituțiile aflate în subordinea Consiliului Local al Municipiului Câmpulung.pdf
1557.02 KB
Anexa nr. 12 - Privind numărul de personal, precum şi fondul de salarii de bază .pdf
96.82 KB
Anexa nr. 13 - Privind numărul de personal, precum şi fondul de salarii de bază Sanatate, Asigurari si Asistenta Sociala .pdf
97.85 KB
Anexa nr. 14 - Cotizații datorate de UAT Municipiul Câmpulung către asociații în calitate de membru, partener, asociat în anul 2024.pdf
266.37 KB
Anexa nr. 2 - Proiect buget local pe anul 2024 detaliat pe capitole, paragrafe si titluri de cheltuieli.pdf
5634.59 KB
Anexa nr. 3 - Proiect buget instituții publice și activități finanțate integral sau parțial din venituri proprii, pe anul 2024 - venituri.pdf
1440.99 KB
Anexa nr. 4 - Proiect buget instituții publice și activități finanțate integral sau parțial din venituri proprii, pe capitole, subcapitole paragrafe și titluri de cheltuieli pe anul 2024.pdf
1312.74 KB
Anexa nr. 5 - Bugetul creditelor interne pe anul 2024.pdf
946.6 KB
Anexa nr. 6 - Programul de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare pe anul 2024 - buget local.pdf
2086.11 KB
Anexa nr. 7 - Programul de investiții publice pe grupe de investiții și surse de finanțare pe anul 2024 - buget local.pdf
831.93 KB
Anexa nr. 8 - Lista de evenimente ce vor avea loc în anul 2024.pdf
437.65 KB
Anexa nr. 9 - Programul de activități al Casei de Cultură - Tudor Mușatescu - pe anul 2024.pdf
1738.11 KB
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – reguli de protecție sezon receCOMUNICAT

 

Având în vedere prognozele meteorologice nefavorabile constând în temperaturi scăzute, îngheț, căderi mari de zăpadă,  vă reamintim principalele reguli și măsuri specifice de protecție împotriva frigului și pentru prevenirea accidentelor la deplasarea pe jos:

Prevenirea degerăturilor:

 • Îmbracă-te corespunzător. Îmbrăcămintea largă, ușoară, în straturi, asigură atât o bună ventilație, cât și izolație. La exterior, poartă o haină hidrofugă (nu impermeabilă)
 • Acopera-ti capul, mainile si picioarele. Protejeaza-ti capul, mâinile și picioarele. Căldura se poate pierde la nivelul capului, deci este necesar să îl acoperi. Mânușile cu un singur deget sunt mai călduroase decât cele obișnuite, iar 2 perechi de șosete (de bumbac pe piele și peste, una de lână) îți vor ține de cald.
 • Inainte de a ieși în frig, nu consuma alcool și nu fuma. Alcoolul, cofeina și nicotina sensibilizează pielea.
 • Dacă te uzi, intră în casă! Indepărtează cât mai repede încălțămintea sau hainele ude.
 • Verifică din jumătate în jumătate de oră semnele posibile ale degerăturilor.Dacă degetele par amorțite, intră imediat în casă sau în alt adăpost.
 • Este important să recunoaștem simptomele degerăturilor, pentru a ști să cerem ajutor medical în cazul în care se impune. Simptomele degerăturilor sunt: amorțirea zonei afectate; pielea poate fi resimțită ca înghețată, dar țesuturile profunde sunt moi (degerături superficiale) sau întreaga zonă afectată poate părea tare și înghețată (degerătură profundă),; pielea poate avea aspect de ceară, cu nuanțe albe sau gri.
 • Obtine imediat ajutor medical dacă tu sau cineva din anturaj are degerături. In unele cazuri, degerăturile pot avea urmări foarte grave. Lipsa fluxului sangvin si a oxigenului la nivelul pielii poate determina lezarea permanentă a țesutului. In unele cazuri, o persoană cu degerături va dezvolta, de asemenea, hipotermie, o altă stare grava cauzată de vremea rece, care necesită asistență medicală de urgență.

    Primul-ajutor în caz de degerături:

 • Nu mișca zona afectată de degerături Dacă ajutorul medical specializat nu este disponibil imediat, du cât mai repede posibil persoana afectată de degerături într-o zonă incălzită.
 • Cere imediat ajutor medical. În timp ce astepți sosirea medicilor, oferă-i persoanei afectate supă, ceai cald sau o altă bautură caldă.
 • Îndepărtează orice haine ude sau care strâng corpul sau membrul respectiv.
 • Incalzeste blând zona afectată de degerături. Pentru acest lucru, introdu partea cu degerătura în apă călduță (nu fierbinte!) pentru cel putin 30-45 de minute sau până când zona se simte caldă și sensibilitatea revine la nivelul ei. In timpul încălzirii, persoana afectată poate simți durere severă, iar pielea se umfla și își poate schimba culoarea
 • Dacă s-au format ”bășici”, lasă-le intacte, pentru că există riscul apariției unei infecții dacă le spargi. Acoperă-le fără să strângi cu un pansament steril sau cu o țesătură curată.

   Atenție! Contraindicații în caz de degerături:

 • Nu masa sau freca degerătura cu mânile, cu zăpadă sau cu orice altceva.
 • Nu trebuie mers cu piciorul cu degerătură. Persoana trebuie să stea așezată, cu piciorul afectat ridicat ușor, sprijinit.
 • Nu incălzi zona afectată dacă există posibilitatea expunerii ei din nou la ger. Pielea incalzită care apoi reîngheață va avea lezări suplimentare. Nu folosi diverse surse de căldură uscată precum perna electrică, foc, caloriferul sau uscătorul de păr pentru a încălzi zona cu degerătură. Pielea nu are sensibilitate și se poate arde ușor.

   Prevenirea alunecării și căzăturilor pe gheață:

 • Poartă încălțări cu talpă antiderapantă– în zilele geroase de iarnă alege pentru încălțare și deplasare o pereche de bocanci cu talpă aderentă, care vor face mersul prin zăpadă sau pe gheață mai sigur.
 • Nu te grăbi– pleacă mai devreme de acasă dacă trebuie să ajungi undeva la o anumită oră. Graba crește riscul de accidentare din cauza alunecării pe gheață. Mergi încet, uitându-te în jos și urmărind fiecare pas pe care îl faci. Fă pași mici și distribuie-ți în mod egal greutatea pe întreaga suprafață a tălpilor. Ține-ți mâinile pe lângă corp pentru a-ți menține echilibrul la nevoie. Mâinile în buzunar sau care țin genți voluminoase cresc riscul de alunecare și de accidentare pe gheață.
 • În caz de z[padă mare e indicat să atingi solul mai întâi cu călcâiul și abia apoi cu vârful piciorului, pentru a reduce riscul de alunecare. Dacă gheața de pe trotuar este acoperită cu un strat subțire de zăpadă, folosește mai întâi vârful pantofilor pentru a împinge zăpada, și abia apoi calcă pe stratul de gheață.
 • Protejează-te atunci când cazi– în cazul în care nu există nicio cale prin care să poți evita căzătura, folosește-ți mâinile pentru a te sprijini astfel încât să eviți accidentările foarte grave.
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Anunt – Precizari privind asigurarea obligatorie a  locuintelor!Precizari privind asigurarea obligatorie a  locuintelor!

  

Persoanele fizice şi juridice sunt obligate sa asigure împotriva dezastrelor naturale, în condiţiile art .3 alin(1) din   Legea  nr.260/2008, toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă, înregistrate cu această destinaţie în evidenţele organelor fiscale, din mediul urban sau rural, aflate în proprietatea acestora şi pentru care s-a păstrat în fapt destinaţia de locuinţă.

 NEINCHEIEREA POLITEI PAID-  constituie contravenţie conform art.29 din acelasi act normativ :

 1. a) nerespectarea de către persoanele fizice sau juridice a obligaţiei de asigurare a locuinţelor prevăzute la 3 alin. (1);

Contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a) se sancţionează cu amendă de la 100 la 500 lei.

Constatarea contravenţiilor prevăzute la alin. (1) lit. a) şi aplicarea sancţiunilor se fac de către primari şi de către persoanele împuternicite în acest scop de către aceştia.

    Asadar , va  recomandam  incheierea   cat de curand posibil, a  politei  PAID  la orice birou  de asigurari sau online pe www.paidromania.ro

Amenda poate fi  500 lei, iar polita PAID  maxim 130 lei pentru 12 luni!

Pentru  nelamuriri  puteti  apela   numarul de telefon :0219930

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Impozite si taxe locale 2024COMUNICAT

 

Aducem la cunoștința contribuabililor că, în anul 2024, plata impozitelor și taxelor locale poate fi realizată prin următoarele modalități de plată:

 • La casieria instituției din strada Negru Vodă, nr. 127;
 • La Oficiile Poștale de pe raza municipiului Câmpulung (Vișoi, Grui, Centru);
 • SPV (Spațiul Privat Virtual) de pe site-ul insituției;
 • www.ghiseul.ro.

Vă mulțumim!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Stimați contribuabili, vă anunțăm programul special de sărbătoriComunicat

Stimați contribuabili, vă anunțăm programul special de sărbători

 

Ne apropiem de perioada sărbătorilor de iarnă și de finalul anului 2023. Așadar, în luna decembrie, programul de lucru cu publicul va suferi unele modificări.

Zilele de Crăciun (25 și 26 decembrie) și cele de Revelion (1 și 2 ianuarie) sunt zile libere legale, potrivit Codului Muncii.

Pentru că la Serviciul  Administrare Venituri persoane fizice și juridice sunt necesare formalități de închidere și deschidere de an fiscal, respectiv operațiuni specifice în aplicația electronică ce gestionează baza de date impozite și taxe a Municipiului Câmpulung, încasările în numerar se vor efectua până vineri, 29 decembrie. Online sau prin alte mijloace de plată, se pot efectua plăți până în 30.12.2023. De asemenea, vă anunțăm că serviciul de depunere a declarațiilor fiscale pe platforma informatică Atlas nu va fi disponibil în perioada 30.12.2023 – 08.01.2024.

În perioada 03.01.2024 – 08.01.2024 se vor elibera certificate de atestare fiscală doar pentru acele imobile sau mijloace de transport pentru care nu este necesară prelucrarea datelor patrimoniale și efectuarea de plăți pentru impozitul datorat.

Pentru persoanele fizice, certificatul de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale și alte venituri la bugetul local, va fi eliberat în baza evidenței existente la data de 29.12.2023.

Menționăm că cererile pentru eliberarea certificatelor de atestare fiscală pentru emiterea cărora este necesară prelucrarea informatică a oricăror date pot fi depuse până în data de 29.12.2023, activitatea de înregistrare a acestor cereri urmând a fi reluată începând cu data de 08.01.2024.

În ceea ce privește bunurile care se înstrăinează, proprietarul trebuie să achite impozitul datorat pentru anul în care se înstrăinează aceste  bunuri.

Astfel, certificatele de atestare fiscală eliberate în cursul lunii decembrie a anului fiscal 2023 pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor/ terenurilor/ mijloacelor de transport, sunt valabile până la data de 31.12.2023, după această dată, fiind necesară plata impozitelor pentru anul 2024 pentru a putea fi înstrăinate.

ATENȚIE!

      NU e nevoie să veniți la ghișeu din prima zi a anului, pentru a vă plăti și impozitele, acestea se pot plăti cu bonificația de 10%  până la 31 martie. 

     Dacă totuși doriți să scăpați de grija taxelor și impozitelor la început de an, vă recomandăm ca mijloacele alternative de plată, transferul bancar.

Programul normal și plățile la casieria instituției se vor relua începând cu data de 8 ianuarie 2024.

Vă mulțumim că şi în anul 2023 aţi contribuit la constituirea bugetului Municipiului Câmpulung prin plata taxelor şi impozitelor locale!

Vă dorim să fiți sănătoși, să aveți sărbători fericite și un An Nou cât mai bun!

Vă așteptăm începând cu data de 08.01.2024 la ghișeele noastre !

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung anunță cetățenii că în zilele de luni, 25.12.2023, respectiv 01.01.2024, operatorul S.C. FINANCIAR URBAN S.R.L. nu va desfășura activitatea de ridicare a deșeurilorANUNȚ IMPORTANT

 

Primăria Municipiului Câmpulung anunță cetățenii că în zilele de luni, 25.12.2023, respectiv 01.01.2024, operatorul S.C. FINANCIAR URBAN S.R.L. nu va desfășura activitatea de ridicare a deșeurilor, ziua de ridicare fiind sâmbătă, 30.12.2023.

 

Mulțumim pentru înțelegere!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor pe timpul sezonului rece 2023 – 2023, în vederea diminuării riscurilor și efectelor generate de eventualele incendii în gospodării, precum și pentru prevenirea accidentelor ori îmbolnăvirilor sezoniere, vă reamintim, principalele reguli și măsuri specificeCOMUNICAT

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor pe timpul sezonului rece 2023 – 2023, în vederea diminuării riscurilor și efectelor generate de eventualele incendii în gospodării, precum și pentru prevenirea accidentelor ori îmbolnăvirilor sezoniere, vă reamintim, principalele reguli și măsuri specifice:

     Prevenirea incendiilor la exploatarea sobelor cu şi fără acumulare de căldură:

 • Înainte de utilizare, sobele trebuie verificate, reparate şi curăţate pentru a fi în perfectă stare de funcţionare;
 • Se va folosi numai materialul combustibil pentru care a fost destinată soba şi se va evita supraîncărcarea acesteia;
 • Este interzisă folosirea lemnelor mai lungi decât dimensiunile focarului;
 • Este interzisă aprinderea focului în sobe prin turnare ori stropire cu benzină, petrol sau alte lichide combustibile;
 • Sobele se vor utiliza numai cu uşiţa de alimentare închisă;
 • În faţa uşiţelor de alimentare a sobelor, pardoseala combustibilă se protejează cu tablă metalică având dimensiunile de cel puțin 0,70 x 0,50 m;
 • Nu se vor aşeza în apropierea sobei sau pe aceasta materiale combustibile;
 • Copiii nu vor fi lăsaţi niciodată nesupravegheaţi, cu focul aprins în sobă;
 • La construcţia unei sobe, se va avea în vedere ca fundaţia proprie a acesteia să nu fie amplasată direct pe pardoseala combustibilă sau pe grinzi de lemn ale planşeelor;
 • În camerele în care încălzirea se realizează cu sobe, este interzisă curăţirea cu substanţe inflamabile a duşumelelor şi a oricărui obiect;
 • Cenuşa şi jarul provenite de la sobe vor fi depozitate într-un loc special amenajat.
 • Verificarea, curăţarea şi repararea, dacă este cazul, a coşurilor de fum se va efectua de către o persoană specializată;
 • Coşurile, burlanele şi canalele de fum vor fi izolate faţă de elementele combustibile ale pereţilor, planşeelor şi acoperişurilor; • În podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere;
 • În poduri şi mansarde este interzisă amenajarea de afumători.

La exploatarea instalaţiilor de încălzire pe bază de combustibil gazos

 • Aprinderea focului la aragaz sau în sobele alimentate cu gaze naturale se va face după principiul ”gaz pe flacără”;
 • Verificarea etanşeităţii buteliei de aragaz şi a instalaţiei de alimentare cu gaze se va face cu emulsie de apă şi săpun;
 • Montarea, dar mai ales punerea în funcţiune a unei centrale termice de apartament se va efectua, în mod obligatoriu, de personal autorizat şi care, la final, va elibera o serie de documente în conformitate cu prescripţiile tehnice în vigoare, cum ar fi autorizaţia de funcţionare sau verificarea tehnică periodică;
 • Proiectarea şi executarea instalaţiei de gaz aferente centralei termice pe combustibil gazos se realizează doar cu firme autorizate.

Pentru circulaţia pe drumurile publice pe timp de iarnă, înainte de a pleca la drum, şoferii îşi vor pregăti autoturismele astfel:

 • Acumulatorul şi sistemul de aprindere trebuie să fie în stare foarte bună, iar bornele bateriei curăţate;
 • Asiguraţi-vă antigel corespunzător pentru a evita îngheţarea;
 • Asiguraţi-vă că sistemul de încălzire şi dezgheţare funcţionează eficient;
 • Verificaţi sistemul de acţionare al ştergătoarelor de parbriz; asiguraţi lichid de curăţare pentru temperaturi scăzute;
 • Verificaţi funcţionarea farurilor şi a luminilor de avarie;
 • Verificaţi nivelul şi densitatea uleiului. uleiurile grele coagulează mai mult la temperaturi joase şi nu sunt la fel de lubrifiante;
 • Dotaţi-vă cu lanţuri antiderapante.

Dacă un viscol vă surprinde în maşină, luaţi următoarele măsuri:

 • Trageţi pe dreapta.
 • Porniţi luminile de avarie şi agăţaţi o cârpă pe antena radio ori la geam.
 • Rămâneţi în autoturism până ce forţele de salvare vin să vă salveze.
 • Nu ieşiţi dacă nu vedeţi în apropiere o clădire în care aţi putea să vă adăpostiţi. Fiţi atent; distanţele sunt distorsionate de zăpada viscolită. O clădire poate părea aproape, dar poate fi prea departe pentru a merge prin nămeţii mari de zăpadă.
 • Porniţi motorul şi sistemul de încălzire aproximativ 10 minute la fiecare oră, pentru a menţine cald în interior. Când motorul funcţionează, deschideţi uşor o fereastră pentru ventilaţie. Acesta vă va proteja împotriva inhalării monoxidului de carbon. Curăţaţi periodic zăpada de pe ţeava de eşapament. – mişcaţi-vă pentru a menţine organismul cald, evitând extenuarea.
 • Nu adormiţi. O persoană trebuie să fie trează, în orice moment, pentru a vedea forţele de salvare.
 • Beţi lichide pentru evitarea deshidratării.
 • Aveţi grijă să nu consumaţi bateria. Bateria este necesară la menţinerea în funcţiune a luminilor, căldurii şi radioului.
 • Porniţi lumina din interior pe timp de noapte pentru ca echipele de salvare să vă observe.
 • Dacă vă aflaţi într-o zonă deschisă, şi aveţi posibilitatea, scrieţi cu pietre mari SOS pentru a atrage atenţia piloţilor care survolează zona în căutarea dumneavoastră.
 • Dacă viscolul a încetat, şi este absolut necesar, părăsiţi maşina şi continuaţi drumul pe jos.
 • Informați-vă doar din sursele oficiale ale autorităților ori din presa locală.
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung, în colaborare cu Adăpostul de Câini Smeura, organizează în data de 22 noiembrie a.c., între orele 10:00-15:00, o nouă acțiune gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companieANUNȚ

Primăria Municipiului Câmpulung, în colaborare cu Adăpostul de Câini Smeura, organizează în data de 22 noiembrie a.c., între orele 10:00-15:00, o nouă acțiune gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companie.

Vor fi disponibile două caravane poziționate astfel:
1. în zona Bazinului de Înot (Grui);
2. în parcarea Stadionului Municipal.

Cetățenii care doresc să își sterilizeze animalele sunt rugați să se programeze la numărul de telefon 0785 229 054, întrucât capacitatea fiecărei caravane este limitată la 20 de animale.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat Edilul – Oprire apăCOMUNICAT

Pentru a înlocui o vană Dn 600 mm în Stația de Tratare Calea Pietroasă, apa va fi oprită, mâine, 14 noiembrie 2023, in intervalul 06:00 – 19:00

Vor fi afectate: mun. Câmpulung, comunele: Schitu Golești, Valea Mare Pravăț, Bughea de Sus, Bughea de Jos (fără Mlăci) și satul Voinești (com. Lerești).

Vă rugăm să vă faceți rezerve de apă începând de astăzi!

Vă asigurăm că echipele noastre vor lucra cât de repede posibil, astfel încât disconfortul creat să fie cât mai mic și reluarea alimentării cu apă să se facă în siguranță și în parametrii legali!

Vă mulțumim pentru întelegere!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat privind sistarea efectuării lucrărilor pentru extinderile sau branşamentele subterane de utilităţi (apă, canal, gaze, electric, etc.) în perioada sezonului receCOMUNICAT

 

Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa locuitorilor municipiului, asociaţiilor de locatari (proprietari), societăţilor comerciale, că în perioada sezonului rece, respectiv 15.11.2023 – 31.03.2024 se sistează efectuarea lucrărilor pentru extinderile sau branşamentele subterane de utilităţi (apă, canal, gaze, electric, etc.), care presupun intervenţia în carosabilul asfaltat și care necesită reparații cu mixturi asfaltice calde.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

 

PRIMAR,

Elena – Valerica LASCONI

 

Director S.P.A.D.P.P. Câmpulung                                         Arhitect Șef

Bogdan PĂTRU                                                            Mădălina ZĂGĂRIN

 

Inspector,

Liviu-Daniel POPESCU

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Modificare si completare Legea fondului funciarPe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Adresa Garda de MediuPe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Pentru a facilita accesul câmpulungenilor la evenimentul ”Hai la Focu’ lu’ Sumedru!”, ce va avea loc pe 25 octombrie pe izlazul de pe strada Gruiului, vă anunțăm că S.C. Alindo Impex S.R.L. va executa curse regulate, cu plecare din jumătate în jumătate de oră, din trei puncte diferite ale orașuluiAnunț

Pentru a facilita accesul câmpulungenilor la evenimentul ”Hai la Focu’ lu’ Sumedru!”, ce va avea loc pe 25 octombrie pe izlazul de pe strada Gruiului, vă anunțăm că S.C. Alindo Impex S.R.L. va executa curse regulate, cu plecare din jumătate în jumătate de oră, din trei puncte diferite ale orașului:

• stația de maxi-taxi de la Statuie (Piața Jurământului);
• stația de maxi-taxi din fața Primăriei;
• stația de maxi-taxi din Vișoi.

Programul curselor:
-dinspre oraș spre locația evenimentului: 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30 și 20:00.
-dinspre locația evenimentului spre oraș: 20:30, 21:00, 21:30, 22:00.

Vă așteptăm cu drag!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPULUNG vă aduce la cunoştinţă că, începând cu 20 octombrie 2023, CORAL IMPEX S.R.L. va efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în clădiri ale instituțiilor publice din Municipiul Câmpulung și deratizare în următoarele locații: parcuri, locuri de joacă, spații verzi, terenuri ale instituțiilor publice și platforme de gunoi special amenajate. 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPULUNG vă aduce la cunoştinţă că, începând cu 20 octombrie 2023, CORAL IMPEX S.R.L. va efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în clădiri ale instituțiilor publice din Municipiul Câmpulung și deratizare în următoarele locații: parcuri, locuri de joacă, spații verzi, terenuri ale instituțiilor publice și platforme de gunoi special amenajate.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX S.R.L., conform Contractului de achiziție publică de servicii nr. 23298/27.07.2022.

Serviciile de dezinsecție și dezinfecție se vor presta în următoarele locații: clădiri ale instituțiilor publice.

Serviciile de deratizare se vor presta în următoarele locații: parcuri, locuri de joacă, spații verzi, clădiri și terenuri ale instituțiilor publice, platforme de gunoi special amenajate.

Substanțele utilizate sunt:

 • Dezinsecție – Cy 10
 • Deratizare – Colbrom Pastă
 • Dezinfecție – Dezicon

 

Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului Cy 10:

Contactul cu pielea: Spălați imediat cu apă din abundență. Scoateți hainele contaminate. Dacă iritația persistă, adresați-vă medicului.

Contactul cu ochii: Spălați imediat cu apă curentă din abundență timp de cel puțin 15 min. adresați-vă medicului.

Ingerare: Apelați imediat la medic. Induceți vărsături numai la indicația medicului. Nu administrați niciodată nimic pe cale orală dacă persoana este inconștientă.

Inhalare: Scoateți pacientul în aer liber. Dacă respiră neregulat, adresați-vă medicului.

 

Măsuri de prim ajutor specifice raticidului Colbrom Pastă:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Dacă subiectul încetează să respire, administrați respirație artificială. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.

Contactul cu pielea: Îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. Se va face imediat duș. Solicitați imediat sfat/atenție medicală. Spălați hainele contaminate înainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există.  Spălați imediat cu multă apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând complet pleoapele.

Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului.

Ingerare: Sunați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

 

Măsuri de prim ajutor specifice dezinfectantului Dezicon:

Inhalare: Acest produs nu conține substanțe clasificate ca periculoase la inhalare, dar totuși, în caz de simptome de intoxicare, scoateți persoana afectată în afara zonei de expunere, la aer curat. Solicitați atenție medicala dacă simptomele se agravează sau persistă.

Contactul cu pielea: Acest produs nu este clasificat ca periculos în contactul cu pielea.

Însă, se recomandă, în caz de contact cu pielea, îndepărtarea îmbrăcămintei și încălțămintei contaminate, clătirea pielii sau dușarea persoanei afectate cu apă în abuntență și săpun neutru. În caz de afecțiuni grave, consultați imediat medicul.

Contactul cu ochii: Clătiți ochii cu apă în abundență timp de cel puțin 15 min. În cazul în care accidentatul folosește lentile de contact, acestea trebuie indepărtate dacă nu s-au lipit de ochi deoarece se pot produce leziuni adiționale. În toate cazurile menționate, după spălare, victima trebuie transportată urgent la medic însoțită de FDS a produsului.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Colectarea deșeurilor rezultate în urma prestării serviciilor, conform prezentului proces verbal, se realizează de către prestator, iar neutralizarea acestora se face în baza contractelor încheiate de prestator cu operatori autorizați, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Vă rugăm să luați toate măsurile care se impun în vederea evitării contactului cu substanțele raticide, în caz contrar, Primăria Municipiului Câmpulung și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

 

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., Tel./fax. 0248/212344, Tel. 0746/093290

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Vă informăm că în data de 12.10.2023, în intervalul orar 14:00 – 22:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri cu armamentul de infanterie și muniție de război, de către cadrele Centrului de Instruire pentru Operații în Mediu CBRNVă informăm că în data de 12.10.2023, în intervalul orar 14:00 – 22:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri cu armamentul de infanterie și muniție de război, de către cadrele Centrului de Instruire pentru Operații în Mediu CBRN, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Informare cetățeni – AmbroziaCOMUNICAT DE PRESĂ

 

Primăria municipiului Câmpulung informează cetățenii cu privire la prevederile Legii nr. 62/2018, privind combaterea buruienii ambrozia (cu modificările și completările ulterioare, prin H.G.nr 17/2021 si prevederile HG nr.707/2018 -Aprobarea normelor Metodologice de aplicare a legii 62/2018) potrivit cărora proprietarii sau deţinătorii de terenuri, beneficiarii lucrărilor de construcţii, administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigaţii şi ai bazinelor piscicole au obligația de a desfășura în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescenţe, respectiv, cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, lucrări de întreținere a terenurilor prin cosire, smulgere, erbicidare sau alte lucrări și metode specifice, măsurile urmând să fie menținute până la sfârșitul perioadei de vegetație a plantei.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcţia de Asistenţă Socială, demarează actiunea de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie conform Legii nr. 226 din 2021 privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.COMUNICAT

 

Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcţia de Asistenţă Socială, demarează actiunea de acordare a ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie conform Legii nr. 226/2021 privind măsurile de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie.

Potrivit actului normativ mai sus menţionat, familiile şi persoanele singure ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie în cazul familiei sau 2.053 lei în cazul persoanei singure pot beneficia de următoarele tipuri de ajutoare:

 1. ajutoare pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi şi/sau petrolieri;
 2. suplimentul pentru energie.

 

 1. Ajutorul de încălzire pentru utilizatorii de energie electrică, gaze naturale sau lemne şi combustibili petrolieri se acordă în funcţie de venitul mediu net lunar pe membru de familie sau al persoanei singure, procentual, prin raportare la o valoare de referinţă care nu poate fi mai mică de 250 lei/lună (pentru gaze naturale), 500 lei/lună (pentru energie electrică) şi 320 lei/lună (pentru combustibili solizi şi/sau petrolieri), după cum urmează:

plafon de venituri/membru familie

(lei)

procent în factură la titular

energie electrică

(lei)

gaze naturale

(lei)

lemne

(lei)

<200 100% 500 250 320
200,1 – 320 90% 450 225 288
320,1 – 440 80% 400 200 256
440,1 – 560 70% 350 175 224
560,1 – 680 60% 300 150 192
680,1 – 920 50% 250 125 160
920,1 – 1040 40% 200 100 128
1040,1 – 1160 30% 150 75 96
1160,1 – 1280 20% 100 50 64
1280,1 – 1386 10% 50 25 32
1280,1 – 2053 (în cazul persoanei singure) 10% 50 25 32

          

 1. Suplimentul pentru energie se acordă lunar tuturor beneficiarilor ajutorului pentru încălzirea locuinţei, dar şi familiilor şi persoanelor singure, care nu au stabilit acest drept şi ale căror venituri sunt de până la 1.386 lei/membru de familie (în cazul familiei), sau până la 2.053 lei (în cazul persoanei singure).

Suplimentul pentru energie se acordă cumulat în funcţie de sursele de furnizare a energiei utilizată, după cum urmează:

Suplimentul pentru energie (se acordă pe tot parcursul anului)

energie termică

(lei/lună)

energie electrică

(lei/lună)

gaze naturale

(lei/lună)

lemne

(lei/lună)

10 30 10 20
în factură la titular

 

În situaţia în care singura sursă de energie utilizată este energia electrică, cuantumul suplimentului este de 70 lei/lună.

Pot solicita ajutorul pentru încălzirea locuinţei doar persoanele singure sau familiile care:

– locuiesc efectiv la adresa pentru care solicită acest ajutor, sunt înscrise în cartea de imobil şi sunt luate în calcul la stabilirea cheltuielilor de întreţinere a locuinţei;

– realizează venituri de până la 1.386 lei/membru de familie în cazul familiei, sau până la 2.053 lei în cazul persoanei singure;

– nu deţin unul dintre bunurile prevăzute în ”Lista bunurilor ce conduc la excluderea acordării ajutorului pentru încălzirea locuinţei” (clădiri sau alte spaţii locative în afara locuinţei de domiciliu, autoturisme cu o vechime mai mică de 10 ani, utilaje agricole, de prelucrat lemnul, depozite bancare mai mari de 3.000 lei etc.);

– au calitatea de titulari de ajutor, calitate ce se regăseşte în următoarele situaţii:

 • proprietar al locuinţei;
 • succesorul de drept al proprietarului locuinţei;
 • persoană care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract de vânzare-cumpărare cu clauze de întreţinere sau cu drept de habitaţie;
 • titular de contract de închiriere, comodat, concesiune;
 • alt membru de familie major şi împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere;
 • reprezentant legal al persoanei singure care nu are capacitate de exerciţiu (persoane puse sub interdicţie, etc).

La stabilirea dreptului privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei şi a suplimentului pentru energie se iau în calcul toate veniturile pe care membrii acesteia le-au realizat în luna anterioară depunerii cererii, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, indemnizaţii, ajutoare cu caracter permanent, indiferent de bugetul din care se suportă, obligaţii legale de întreţinere şi alte creanţe legale.

Calculul veniturilor familiei se face fără a lua în considerare următoarele surse: ajutorul social, alocaţia de stat pentru copii, alocaţia pentru susţinerea familiei, bugetul personal complementar de care beneficiază persoanele cu handicap, bursele şcolare, stimulentul educaţional (tichetul de grădiniţă), veniturile obţinute din activităţile cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri, sumele ocazionale acordate cu caracter de despăgubiri sau sprijin financiar în situaţii excepţionale, sumele primite de beneficiarii de ajutor social pentru participarea la programe de formare profesională.

Formularele vor fi puse la dispoziţia solicitanţilor de către Primăria Municipiului Câmpulung prin Direcţia de Asistenţă Socială, str. Matei Basarab, nr. 66, camera 1 (registratură) și camera 7. Acestea pot fi găsite şi pe site-urile Primăriei Municipiului Câmpulung, al Direcției de Asistență Socială Câmpulung, al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş.

Depunerea cererilor-declaraţii se face o singură dată la începutul sezonului rece (noiembrie 2023 – martie 2024). Un titular are dreptul legal la un singur ajutor de încălzire, în funcţie de tipul de încălzire a locuinţei (energie termică, gaze naturale, energie electrică, combustibili solizi sau petrolieri) şi la suplimentul de energie acordat cumulat în funcţie de sursele de furnizare  a energiei utilizate în locuinţă.

Cererea şi declaraţia pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei se depun personal, începând cu data de 10 octombrie 2023, la Direcția de Asistenţă Socială Câmpulung, str. Matei Basarab, nr. 66, camera 7, în zilele de luni până joi, între orele 8.30-12.30.

Solicitarea acestor ajutoare se poate face pe tot parcursul sezonului rece (noiembrie 2023-martie 2024), iar acordarea drepturilor cuvenite se face astfel:

 • începând cu luna depunerii cererii, dacă această a fost înregistrată până pe data de 20 a lunii;
 • începând cu luna urmatoare depunerii cererii, dacă această a fost înregistrată după data de 20 a lunii.

 

 

PRIMAR,                                                                        DIRECTOR EXECUTIV,

ELENA VALERICA LASCONI                          CĂTĂLIN BĂDIŢA

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


GRAFIC DE COLECTARE A DEŞEURILOR RECICLABILE ÎN MUNICIPIUL CÂMPULUNG pentru anul 2023GRAFIC DE COLECTARE A DEŞEURILOR RECICLABILE

ÎN MUNICIPIUL CÂMPULUNG pentru anul 2023

 

Primăria Municipiului Câmpulung, prin S.C. Financiar Urban S.R.L. în calitate de operator de salubritate, colectează selectiv deşeurile de ambalaje de hârtie, carton, plastic, metal, sticlă provenite de la populaţie.

Programul de colectare pentru anul 2023 în Municipiul Câmpulung a deşeurilor reciclabile  (hârtie, carton, plastic) de la populaţie este următorul:

 • Partea de Sud a oraşului: deșeurile vor fi colectate în a DOUA şi a PATRA zi de VINERI din fiecare lună. Zona include Centru (str. Negru Vodă, Republicii, Constantin Brâncoveanu, Matei Basarab – cu străzile limitrofe); Zona Piaţă cu str. limitrofe (Sf. Ilie, Elena Doamna, Alexandru Voievod – cu străzile limitrofe); Cartier Mărcuş, Șos. Naţională, Cartier Apa Sărată, str. Grigore Alexandrescu – cu străzile limitrofe, str. Mărăşti – cu străzile limitrofe, Cartier Flămânda, Bdul. Ion Mihalache – cu străzile limitrofe.
 • Partea de Nord a oraşului: deșeurile vor fi colectate în a PRIMA şi a TREIA zi de VINERI din fiecare lună. Zona include Centru (str. Negru Vodă – cu străzile limitrofe, Istrate Rizeanu, Nanu Muscel, Lascăr Catargiu – cu străzile limitrofe, Lt. Nicolae Popp, Eremia Grigorescu), Cartier Grui, str. Traian – cu străzile limitrofe, Bdul I.C. Brătianu, str. Col. Alexandrescu, Dr. Fălcoianu, Cartier Valea Româneştilor, Cartier Vişoi (str. Alexandru cel Bun, Cuza Vodă, Calea Pietroasă – cu străzile limitrofe), Calea Braşovului.

Deşeurile de sticlă se vor colecta trimestrial (din 3 în 3 luni) şi anume: 31 martie, 30 iunie, 29 septembrie, 29 decembrie.

Sacul cu deşeurile reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal) va fi scos la poartă, de unde este ridicat de către angajaţii S.C. Financiar Urban S.R.L.

Persoanele care deţin deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) sunt rugate să le aducă la pubelele de culoare roşie amplasate în spatele Primăriei Câmpulung sau la punctul de colectare amenajat în Staţia de Transfer Câmpulung (Rampa de Gunoi), str. Lt.  Nicolae Popp.

Cetăţenii Municipiului Câmpulung din zona blocuri au obligaţia, conform Legii nr. 101/2006 privind serviciului de salubrizare a localităţilor, de a pune separat deşeurile, respectiv deşeuri reciclabile (hârtie/carton – container albastru, plastic/metal – container galben, sticlă – container verde), iar deşeurile reziduale în containere gri (tablă), containere existente la platformele de colectare.

De asemenea, locuitorii din zona de case care nu dețin pubele pentru depozitarea gunoiului menajer că se pot deplasa la Stația de Asfalt situată în str. Mărăști pentru intrarea în posesie a unui pubele, însoțiți de o copie a cărții de identitate și dovada achitării salubrizării (chitanță). 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Instituirea sensului unic pe Nicolae Iorga (Școala Gimnazială ”Oprea Iorgulescu”) și str. General Grigore Grecescu (cartier Grui)INFORMARE

În urma întrunirii Comisiei de sistematizare a circulației rutiere și pietonale în Municipiul Câmpulung din data de 26 septembrie 2023, vă aducem la cunoștință intrarea în vigoare, începând cu data de 16 octombrie 2023, a măsurii privind instituirea sensului unic pe următoarele străzi:

-str. Nicolae Iorga (Școala Gimnazială ”Oprea Iorgulescu”) – cu intrare din str. Istrate Rizeanu și ieșire pe str. Grigore Andreescu;
-str. General Grigore Grecescu (cartier Grui) – cu intrare din str. Revoluției și ieșire în str. Gruiului.

Această măsură a fost aprobată pentru fluidizarea traficului în zonă și îmbunătățirea siguranței pietonale.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase și textile 

Primăria Municipiului Câmpulung, în colaborare cu operatorul de salubrizare S.C. FINANCIAR URBAN S.R.L., organizează în zilele de 25 și 26 septembrie 2023 campanie gratuită de colectare a deșeurilor voluminoase și textile (mobilier, saltele, covoare, mochete, îmbrăcăminte etc.),

astfel:

– în data de 25.09.2023, în intervalul orar 800-1600, cetățenii care locuiesc la blocuri sunt rugați să lase aceste deșeuri lângă ghenele de gunoi unde sunt arondați;

– în data de 26.09.2023, în intervalul orar 1100-1600, locuitorii de la case vor scoate deșeurile în fața porții.

 

Atenție!!! Deșeurile textile vor fi depozitate în saci pentru a nu fi amestecate cu deșeurile voluminoase.

Vă mulțumim pentru implicare!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că sâmbătă, 16 septembrie 2023, se va desfăşura proiectul naţional „Let´s do it, Romania – Ziua de Curăţenie Naţională”, acţiune la care sunt implicate instituţii de învățământ şi firme de salubritateCOMUNICAT

 

Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa cetăţenilor faptul că sâmbătă, 16 septembrie 2023, se va desfăşura proiectul naţional „Let´s do it, Romania – Ziua de Curăţenie Naţională”, acţiune la care sunt implicate instituţii de învățământ şi firme de salubritate.

Pe această cale, lansăm invitaţia tuturor cetăţenilor de a participa, împreună cu noi, la această acţiune, fiecare în zona de domiciliu (blocuri, case), pentru un oraş mai curat.

 

Update 16 septembrie:

♻️Vremea nu i-a împiedicat pe elevii câmpulungeni să participe astăzi, 16 septembrie, la acțiunea “Let’s do it, Romania – Ziua de Curățenie Națională”.

✅ 350 kg de deșeuri au fost adunate din mai multe zone ale orașului prin implicarea a nouă unități de învățământ din Câmpulung. Le mulțumim că au răspuns afirmativ și de această dată.

Vă mulțumim, dragi elevi, pentru că faceți lumea un loc mai bun! Mulțumim cadrelor didactice care i-au coordonat pe cei mici! Implicarea voastră ajută planeta și ne ajută pe noi toți să avem un mediu mai curat.

 

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Continuare campanie gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companie.Comunicat

 

După succesul campaniei din data de 8 august a.c., Primăria Municipiului Câmpulung, în colaborare cu Adăpostul de Câini Smeura, organizează în luna septembrie alte trei acțiuni gratuite de sterilizare și microcipare a animalelor de companie.

Zilele de desfășurare: 6, 13 și 27 septembrie.

Vor fi disponibile trei caravane, în intervalul orar 10:00-15:00, poziționate astfel:

 • Zonă Parcare Bazin Înot Grui;
 • Zona Școlii Generale ”Theodor Aman” Vișoi;
 • Parcare zonă Școala Generală ”Oprea Iorgulescu” (în spatele Bibliotecii Municipale).

 

Îi rugăm pe cetățenii care vor să își sterilizeze animalele să se programeze la numărul de telefon 0785 229 054, întrucât capacitatea fiecărei caravane este limitată la 20 de animale.

 

 

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Municipiul Câmpulung, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Câmpulung – Partener 1, Spitalul Municipal Câmpulung – Partener 2, Posh Media Concept SRL – Partener 3, C&C Grup SRL – Partener 4, Liceul Tehnologic Auto – Partener 5, derulează proiectul ”Dezvoltare locală în zonele urbane marginalizate din Câmpulung”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital UmanCOMUNICAT DE PRESĂ

 

        Municipiul Câmpulung, în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială Câmpulung – Partener 1, Spitalul Municipal Câmpulung – Partener 2, Posh Media Concept SRL – Partener 3, C&C Grup SRL – Partener 4, Liceul Tehnologic Auto – Partener 5, derulează proiectul ”Dezvoltare locală în zonele urbane marginalizate din Câmpulung”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman POCU/717/5/1/155642. Scopul proiectului este creșterea calității vieții persoanelor ce locuiesc în zonele urbane marginalizate ale Municipiului Câmpulung (Grui, Pescăreasa și Cazărmilor).

        Anul acesta vom asigura servicii integrate medicale, sociale, medico-sociale, pentru 1.200 de cetățeni și servicii de orientare în carieră, ocuparea forței de muncă, servicii educaționale, consiliere pentru ocupare și formare continuă pentru 1.200 de cetățeni care fac parte din cele trei comunități.

        Prin  derularea  proiectului  vor  fi  înființate,  acreditate  și  acordate  servicii  de îngrijire la domiciliu și servicii mobile medicale pentru persoanele vârstnice, persoanelor care locuiesc în locuințele sociale și de tip shelter, persoanelor care locuiesc pe stradă. De asemenea, va fi operaționalizat un centru medico-social unde vor fi acordate controale medicale periodice (generale, stomatologice, pediatrie) și consiliere psihologică / psihiatrie și asistență comunitară persoanelor care locuiesc în cele trei zone urbane marginalizate.

        Cu sprijinul Primăriei Municipiului Câmpulung și a partenerilor acesteia, cetățenii aflați în risc de sărăcie sau excluziune socială, rezidenți în cartierele Grui, Pescăreasa și Cazărmilor, vor avea acces la:

 • Serviciu medical acreditat de îngrijire la domiciliu;
 • Serviciu medical mobil acreditat;
 • Sistem de învățământ dual acreditat;
 • Pachete integrate educaționale, inclusiv burse suplimentare;
 • Cursuri de calificare în muncă Nivel doi pentru persoanele cu vârsta cuprinsă între 16 și 64;
 • Sesiuni de informare și conștientizare privind importanța efectuării controalelor medicale periodice și de combatere a segregării și discriminării;
 • Sesiuni de informare și conștientizare privind necesitatea controalelor medicale regulate pentru copiii de sub 1 an;
 • Sesiuni de informare și conștientizare privind importanța educației sexuale.

        Pe termen lung, toate serviciile oferite în cadrul proiectului, prin Primăria Municipiului Câmpulung și a partenerilor acesteia, dar și prin implicarea activă a cetățenilor din cartierele vizate, vor contribui la scăderea numărului persoanelor aflate în risc de sărăcie și excluziune socială și vor contribui la siguranța unui trai mai bun.

        Dată începere proiect: 01.11.2022

        Dată finalizare proiect: 31.12.2023

        Valoare proiect: 8.983.375,92 lei

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la sediul Solicitantului str. Negru Vodă, nr. 127, Municipiul Câmpulung, județul Arges, cod poștal 115100, România, telefon: 0248511034 / 0248510055, e-mail: pmc.mysmis@yahoo.com.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Judecarea cauzei civile privind pe petentul CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI CÂMPULUNG – PRIN SECRETAR și pe intimatul BĂJAN CORNEL, având ca obiect validare mandat de consilierÎncheierea instanței cu privire la respectiva cauză civilă se regăsește în documentul anexat.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung, în colaborare cu Adăpostul de Câini de la Smeura, organizează, în data de 08 august 2023, o primă campanie gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companiePrimăria Municipiului Câmpulung, în colaborare cu Adăpostul de Câini de la Smeura, organizează, în data de 08 august 2023, o primă campanie gratuită de sterilizare și microcipare a animalelor de companie. Vor fi disponibile 3 caravane, în intervalul orar 09:30-15:00, poziționate astfel:

1. Parcare Bazin Înot Grui;
2. Zona Școlii Theodor Aman Vișoi;
3. Parcare zona Școlii Oprea Iorgulescu (în spatele Bibliotecii).

Îi rugăm pe cetățenii care vor să își sterilizeze animalele să se programeze la numărul de telefon 0732 374 138, întrucât capacitatea fiecărei caravane este limitată la 20 de animale.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


COMUNICAT DE PRESĂ – Efectuare servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în Municipiul Câmpulung în următoarele locații: spații verzi, terenuri ale instituțiilor publice, locuri de joacă, parcuri, platforme de gunoi special amenajateCOMUNICAT DE PRESĂ

 

Prin prezenta, PRIMĂRIA MUNICIPIULUI CÂMPULUNG, vă aduce la cunoştinţă că în perioada 24 – 31 iulie 2023,CORAL IMPEX SRL va efectua servicii de dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în Municipiul Câmpulung în următoarele locații: spații verzi, terenuri ale instituțiilor publice,locuri de joacă, parcuri, platforme de gunoi special amenajate astfel:

DERATIZARE se execută în următoarele locații:parcuri, spațiiverzi, platforme de gunoi special amenajate;

DEZINSECȚIEse execută în următoarele locații:terenuri ale instituțiilor publice, parcuri, spații verzi, platforme de gunoi special amenajate,locuri de joacă;

DEZINFECȚIEse execută în următoarele locații:platforme de gunoi special amenajate, locuri de joacă.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, conform Contractului de achiziție publică de servicii nr. 23298/27.07.2022.

Vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu lua contact cu substanțele raticide, prin deschiderea forțată a stațiilor de intoxicare care sunt încuiate și inscripționate.

Substanțele care se vor utiliza sunt:

 • Deratizare – ColbromPastă (100gr/stație de intoxicare)
 • Dezinsecție spații exterioare – Cy 10 (diluție 3%)
 • Dezinfecție – Dezicon(diluție 2%)

Măsuri de prim ajutor specifice raticidului ColbromPastă:

Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Daca subiectul încetează să respire, administrați respirație artificială. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.

Contactul cu pielea: Îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. Se va face imediat duș. Solicitați imediat sfat/atenție medicală. Spălați hainele contaminate înainte de a le utiliza.

Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând complet pleoapele. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului.

Ingerare:Sunați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizatîn mod expres de medic.

Măsuri de prim ajutor specifice insecticiduluiCy 10:

Contactul cu pielea: Spălați cu multă apă și săpun.

Contactul cu ochii: În cazul contactului cu ochii, spălați imediat cu multă apă și consultați medicul.

Ingerare: Nu provocați în nici un caz vomă. Obțineți asistență medicală imediat.

Inhalare: Conduceți accidentatul la aer liber și țineți-l cald și în repaus.

Măsuri de prim ajutor specifice dezinfectantului Dezicon:

Inhalare: Acest produsnu conține substanțe clasificate ca periculoase la inhalare, dar totuși, în caz de simptome de intoxicare, scoateți persoana afectată în afara zonei de expunere, la aer curat. Solicitați atenție medicală dacă simptomele se agravează sau persistă.

Contactul cu pielea: Acest produs nu este clasificat ca periculos în contactul cu pielea.Însă, se recomandă, în caz de contact cu pielea, îndepărtarea îmbrăcămintei și încălțămintei contaminate, clătirea pielii sau dușarea persoanei afectate cu apă în abuntență și săpun neutru. În caz de afecțiuni grave, consultați imediat medicul.

Contactul cu ochii: Clătiți ochii cu apă în abundență timp de cel puțin 15 min. În cazul în care accidentatul folosește lentile de contact, acestea trebuie îndepărtate dacă nu s-au lipit de ochi deoarece se pot produce leziuni adiționale. În toate cazurile menționate, după spălare, victim trebuie transportată urgent la medic însoțită de FDS a produsului.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocideşi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Colectarea deșeurilor rezultate în urma prestării serviciilor, conform prezentului proces verbal, se realizează de către prestator, iar neutralizarea acestora se face în baza contractelor încheiate de prestator cu operatori autorizați, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.

Crescătorii de albine aflați în evidențele primăriei, vor fi anunțați telefonic/email/sms privitor la data și ora desfășurării acțiunilor de dezinsecție.

Vă rugăm ca, în perioada menţionată, să luaţi toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar primăria Municipiului Câmpulung și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

 

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., Tel/fax. 0248/212344, Tel. 0746/093290

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Zilele Municipiului Campulung 2023 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Prevenire incendii vegetațieCOMUNICAT

 

Pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, asigurarea climatului de ordine publică pe timpul sezonului estival 2023, în vederea diminuării riscurilor și efectelor generate de eventualele incendii în gospodării sau în fondul forestier limitrof, inclusiv pentru păstrarea unui mediu înconjurător sănătos și curat, vă reamintim, principalele măsuri specifice de prevenire și de primă-intervenție :

 • Este interzisă utilizarea focului deschis pentru arderea vegetației uscate sau a resturilor menajere din gospodării și din grădini.
 • Nu aruncaţi resturile de chibrituri şi de ţigări aprinse la întâmplare, în coșurile și pubelele de gunoi, în pădure sau în mediul cu vegetație uscată .
 • Activitățile de picnic se desfășoară doar în locurile special amenajate de autorități, cu prevenirea izbucnirii incendiilor cauzate de lăsarea jarului ori cenușii la întâmplare; se va interzice folosirea focului deschis în caz de vânt puternic sau secetă extinsă; este important de asemenea să adunați resturile din zona utilizată!
 • Evitați pe cât posibil să vă deplasați prin fondul forestier sau grădini cu vegetație uscată cu autoturisme sau motociclete ale căror motoare pot produce scântei.
 • Dacă observați un incendiu/început de incendiu nu ezitați să anunțați autoritățile și pe cât posibil să interveniți pentru limitarea efectelor acestuia, fără a vă pune viața în pericol.
 • Acordați sprijin forțelor de intervenție pentru identificarea traseelor de acces spre zonele împădurite precum și a surselor de apă și să participați, potrivit legii, dar în concordanță cu posibilitățile fizice, la stingerea eventualelor incedii.
 • Acordați atenție mesajelor autorităților în cazul producerii unor incendii în apropieerea locuinței dumneavoastră și asigurați-vă că sunteți în siguranță; părăsiți locuința dacă sunteți în apropierea unor focare de incendiu, închideți ferestrele și ușile locuinței pentru evitarea pătrunderii fumului și gazelor toxice în interior, țineți permanent legătura cu forțele de intervenție sau cu persoanele apropiate (prin orice mijloc).
 • Informați-vă doar din sursele oficiale ale autorităților ori din presa locală.

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Masuri de protecție caniculăCOMUNICAT

 

Având în vedere perioada caniculară preconizată, respectiv temperaturi care pot atinge pragul de 35 de grade C. și indice sporit de disconfort termic, vă adresăm rugămintea să vă informați asupra condițiilor meteorologice, factorilor de mediu, regulilor și măsurilor de protecție ori de sprijin pentru populație stabilite de autorități. doar din sursele autorizate.

Pentru corecta dumneavoastră informare puteți accesa site-urile:

Vă reamintim principalele măsuri specifice de protecție și de sprijin pe vreme caniculară:

În mediul social, în exterior:

 • Evitaţi, pe cât posibil, expunerea prelungită la soare între orele 11 – 18;
 • Purtaţi pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise;
 • Pe parcursul zilei faceţi duşuri călduţe, fără a vă şterge de apă;
 • Consumați zilnic între 1,5 – 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete. În perioadele de caniculă se recomandă consumul unui pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.
 • Evitaţi consumul de alcool și băuturile cu conţinut ridicat de cofeină (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri răcoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.
 • Consumaţi fructe şi legume proaspete  deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă;
 • Evitaţi activitaţile în exterior care necesită un consum mare de energie (sport, grădinărit, etc).
 • Aveţi grijă de persoanele dependente de voi (copii, vârstnici, persoane cu dizabilităţi) oferindu-le, în mod regulat lichide, chiar dacă nu vi le solicită;
 • Păstraţi contactul permanent cu vecini, rude, cunoştinţe care sunt în vârstă sau cu dizabilităţi, interesandu-vă de starea lor de sănătate.

În locuințe:

 • Închideţi ferestrele expuse la soare, trageţi jaluzelele şi/sau draperiile;
 • Ţineţi ferestrele închise pe toată perioada cât temperatura exterioară este superioară celei din locuinţă;
 • Deschideţi ferestrele seara târziu, noaptea şi dimineaţa devreme, provocând curenţi de aer, pe perioada cât temperatura exterioară este inferioară celei din locuinţă;
 • Stingeţi sau scădeţi intensitatea luminii artificiale;
 • Închideţi orice aparat electrocasnic de care nu aveţi nevoie .

Protejarea sănătății copiilor:

 • Realizarea unui ambient cât mai normal, ferit de căldura, umiditate excesivă şi curenţi de aer;
 • Se va realiza hidratarea corespunzătoare, iar pentru sugari mama va alăpta ori de câte ori sugarul solicită;
 • Copilul va fi imbrăcat lejer, cu hăinuţe din materiale din fibre naturale comode; nu va fi scos din casă decât în afără perioadelor caniculare din zi, şi obligatoriu cu căciuliţa pe cap;
 • Copiii vor primi apă plată sau apă cu proprietăţi organoleptice corespunzătoare, ceai foarte slab indulcit, fructele proaspete si foarte bine spălate;

Recomandări pentru persoanele vârstnice şi cu afecţiuni cronice:

 • Creearea unui ambient care sa nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului;
 • Hidratare corespunzătoare cu apă plată sau apă cu proprietati organoleptice corespunzatoare, ceai slab îndulcit, sucuri naturale de fructe făcute în casă fără adaos de conservanţi;
 • Alimentaţia va fi predominat din legume şi fructe proaspete;
 • Se vor consuma numai alimente proaspete din magazinele care disupun de instalatii frigorifice functionale de păstrare a alimentelor. Se va evita consumul alimentelor uşor perisabile;
 • Se va evita circulaţia în perioadele de vârf ale caniculei, sau dacă este absolut necesar se va folosi îmbracaminte uşoară din din fibre naturale, precum şi pălării de protecţie pe cap.
 • Persoanele care suferă de anumite afecţiuni îşi vor continua tratamentul conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecţiuni cronice, cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare, de circulatie, mentale sau cu hipertensiune sa consulte medicul curant în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente;
 • Menţinerea cu rigurozitate a igienei personale, efectuarea a cate 3 – 4 duşuri pe zi.

Recomandări pentru persoanele care prin natura activitatilor lor depun un efort fizic deosebit

 • Se va asigura dozarea efortului in functie de periodele zilei incercând a se evite excesul de efort in varfurile de canicula. Daca valorile de căldură sunt foarte mari se va proceda la stoparea activitatii.
 • Se va asigura hidratarea corespunzatoare cu apa minerala, apa plata sau apa cu proprietati organoleptice corespunzatoare, ceai slab indulcit, sucuri naturale de fructe facute in casa fără adaos de conservanti.
 • Se va asigura utilizarea unui echipament corespunzator din fibre naturale si echipament pentru protejarea capului de efectele caldurii excesive.
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat EdilulComunicat

Mâine 29.06.2023, în intervalul orar 05.00-22.00, se întrerupe furnizarea apei potabile pe str. Gruiului, Richard, Petre Zamfirescu și în Cartierul Grui pentru înlocuire vană și remediere avarie în căminul de distribuție Grui. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat consumatorilor și facem tot posibilul pentru terminarea lucrărilor în cel mai scurt timp. Mulțumim pentru înțelegere!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În zilele de 14 și 15.06.2023, în intervalul orar 10:00 – 14:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se va executa tragere cu muniție de război, de către Detașamentul 7 Jandarmi CâmpulungVă informăm că în zilele de 14 și 15.06.2023, în intervalul orar 10:00 – 14:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se va executa tragere cu muniție de război, de către Detașamentul 7 Jandarmi Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia sub o distanță de 3 km pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Dezinsecție și Deratizare – Instituții Publice și blocurile 8, 9, 17, 22STIMAŢI LOCATARI!

În data de 19 MAI 2023 începând cu ora 11.00 CORAL IMPEX SRL, va efectua lucrări de dezinsecție și deratizare!

 

RECOMANDĂRI!

 • Substanţele utilizate sunt: insecticidul CY 10 și raticidul COLBROM PASTĂ. Acestea sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi fac parte din grupele Xn (III) şi Xi (IV) de toxicitate!
 • Timpul de acțiune a substanței este de 24 ore. Vă rugăm să evitați accesul persoanelor în spațiile tratate prin serviciile de dezinsecție timp de 24 de ore.
 • Spațiile se vor aerisi pentru o perioadă de minim 2-3 ore;
 • Rugăm cetățenii care au obiecte personale (cărucioare pentru copii, biciclete, etc) depozitate în scara blocului, să le acopere pentru a nu fi stropite cu substanțe insecticide!
 • Să nu circulaţi pe scară în timpul efectuării dezinsecției!
 • Persoanele cu probleme respiratorii, astmatice, alergice, cardiace sunt rugate să nu circule timp de 4 ore în zona unde a fost aplicată substanța și numai după aerisirea scării!
 • În cazul în care sesizaţi miros specific de substanţă, recomandăm aerisirea imediată a încăperii!

 

MĂSURI DE PRIM AJUTOR CONFORM CERTIFICATULUI DE AVIZARE PENTRU RATICIDUL COBROM PASTĂ.

 • Expunere cutanată: spălați pielea cu apă și săpun.
 • Expunere oculară: clătiți ochii cu apă sau cu lichid pentru curățarea ochilor, țineți pleoapele deschise cel puțin 10 min.
 • Expunere orală: clătiți atent gura cu apă. Nu se va administra nimic unei persoana care nu este conștientă. A nu se induce voma.
 • În caz de ingestie: contactați imediat medicul și prezentați-i ambalajul sau eticheta produsului.

Contactați un medic veterinar dacă produsul este ingerat de un animal domestic.

 

MĂSURI DE PRIM AJUTOR CONFORM CERTIFICATULUI DE AVIZARE PENTRU INSECTICIDUL CY 10

 • Contactul cu pielea: Spălați cu multă apă și săpun.
 • Contactul cu ochii: În cazul contactului cu ochii, spălați imediat cu multă apă și consultați medicul.
 • Ingerare: Nu provocați în nici un caz vomă. Obțineți asistență medicală imediat.
 • Inhalare: Conduceți accidentatul la aer liber și țineți-l cald și în repaus.

În cazul nerespectării recomandărilor, CORAL IMPEX SRL este absolvită de orice responsabilitate pentru eventualele accidente!

 

CORAL IMPEX SRL  

 TEL: 0248/212344 sau 0746/093290

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa posesorilor de autorizaţii de construire branşamente (apă, canalizare, gaze, electric,etc.) că, până la refacerea suprafeţei afectate de construirea branşamentului, au obligaţia ca împreună cu constructorul să ia măsurile necesare (completare cu piatră spartă şi compactare) în vederea desfăşurării în bune condiţii a circulaţiei auto şi | sau pietonale. În cazul apariţiei unor evenimente rutiere cauzate de nerespectarea celor de mai sus, beneficiarul autorizației și executantul lucrării vor suporta eventualele pagube produse din vina acestora.COMUNICAT

 

Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa posesorilor de autorizaţii de construire branşamente (apă, canalizare, gaze, electric,etc.) că, până la refacerea suprafeţei afectate de construirea branşamentului, au obligaţia ca împreună cu constructorul să ia măsurile necesare (completare cu piatră spartă şi compactare) în vederea desfăşurării în bune condiţii a circulaţiei auto şi / sau pietonale. În cazul apariţiei unor evenimente rutiere cauzate de nerespectarea celor de mai sus, beneficiarul autorizației și executantul lucrării vor suporta eventualele pagube produse din vina acestora.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Campanie de colectare a D.E.E.E.-urilor 

Primăria Mun. Câmpulung
S.C. S.D.G.
ARGEȘ COMPLET S.R.L.

ORGANIZEAZĂ

  Campania de colectare a D.E.E.E.-urilor din fața blocului/ casei  ” MAREA DEBARASARE ”

D.E.E.E. = DEȘEURI DE ECHIPAMENTE ELECTRICE ȘI ELECTRONICE

În ziua de 25 MAI 2023, între orele 1000-1700 SUNAȚI la nr. de tel.: 0720571809 și 0770439051 și D.E.E.E. – urile dumneavoastră vor fi ridicate direct din fața blocului sau a casei.

Vă mulțumim pentru implicare!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


COMUNICAT DE PRESĂ – Dezinsecție, Dezinfecție, Deratizare COMUNICAT DE PRESĂ

 

 Municipiul Câmpulung vă aduce la cunoştinţă că, în perioada 15–31 mai 2023, CORAL IMPEX SRL va efectua servicii de dezinsecție – combatere căpușe în parcuri, spații verzi, locuri de joacă, precum și dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în clădiri ale instituțiilor publice și pe terenuri ale acestora, astfel:

 • dezinsecție – combatere căpușe: în perioada 15 – 17 mai 2023;
 • dezinsecţie, dezinfecție și deratizare în clădiri ale instituțiilor publice și pe terenuri ale acestora: în perioada 12 – 19 mai 2023.

Serviciile menționate sunt realizate de firma CORAL IMPEX SRL, conform Contractului de delegare a gestiunii serviciului public de dezinfecție, dezinsecție și deratizare în Municipiul Câmpulung nr. 23298/27.07.2022.

Serviciile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Ordinului OMS 562/2023 Normele de igienă și sănătate publică privind mediul de viață al populației și Ordinului ANRSC nr. 520/2018 privind aprobarea Regulamentului – cadru al serviciului de salubrizare a localităților, după un program unic, pentru a atinge un nivel de eficiență maximă.

Substanțele utilizate sunt:

 • Deratizare clădiri și terenuri ale instituțiilor publice – Colbrom Pastă
 • Dezinsecție clădiri și terenuri ale instituțiilor publice – Cy 10
 • Dezinfecție clădiri instituții publice – Dezicon
 • Dezinsecție – combatere căpușe – Deltatim Plus

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Națională a Produselor Biocide, se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide şi fac parte din grupele Xn (gr. III), respectiv Xi (gr. IV) de toxicitate.

Vă rugăm să supravegheaţi cu atenţie copiii şi animalele de companie pentru a nu intra în raza de acţiune a aparatelor, deoarece contactul repetat şi prelungit al substanţelor cu pielea şi ochii poate cauza iritaţii.

Măsuri de prim ajutor specifice raticidului Colbrom pasta:         

 • Inhalare: Se scoate subiectul la aer liber. Dacă subiectul încetează sa respire, administrați respirație artificială. Solicitați imediat sfat/atenție medicală.
 • Contactul cu pielea: Îndepărtați îmbrăcămintea contaminată. Se va face imediat duș. Solicitați imediat sfat/atenție medicală. Spălați hainele contaminate înainte de a le utiliza.
 • Contactul cu ochii: Scoateţi lentilele de contact, dacă există. Spălați imediat cu multă apă timp de cel puţin 15 minute, deschizând complet pleoapele. Dacă problema persistă, solicitați sfatul medicului.
 • Ingerare: Sunați imediat un medic. NU se va induce stare de vomă. Nu administrați nimic care nu este autorizat în mod expres de medic.

  

Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului Cy 10:

 • Contactul cu pielea: Spălați cu multă apă și săpun.
 • Contactul cu ochii: În cazul contactului cu ochii, spălați imediat cu multă apă și consultați medicul.
 • Ingerare: Nu provocați în niciun caz vomă. Obțineți asistență medicală imediat.
 • Inhalare: Conduceți accidentatul la aer liber și țineți-l cald și în repaus.

 

Măsuri de prim ajutor specifice dezinfectantului Dezicon:

 • Inhalare: Acest produs nu conține substanțe clasificate ca periculoase la inhalare, dar totuși, în caz de simptome de intoxicare, scoateți persoana afectată în afara zonei de expunere, la aer curat. Solicitați atenție medicală dacă simptomele se agravează sau persistă.
 • Contactul cu pielea: Acest produs nu este clasificat ca periculos în contactul cu pielea. Însă se recomandă, în caz de contact cu pielea, îndepărtarea îmbrăcămintei și încălțămintei contaminate, clătirea pielii sau dușarea persoanei afectate cu apă în abundență și săpun neutru. În caz de afecțiuni grave, consultați imediat medicul.
 • Contactul cu ochii: Clătiți ochii cu apă în abundență timp de cel puțin 15 minute. În cazul în care accidentatul folosește lentile de contact, acestea trebuie îndepărtate dacă nu s-au lipit de ochi, deoarece se pot produce leziuni adiționale. În toate cazurile menționate, după spălare, victima trebuie transportată urgent la medic însoțită de FDS a produsului.

 

Măsuri de prim ajutor specifice insecticidului Deltatim plus:

 • Contactul cu pielea: Îndepărtați imediat îmbrăcămintea contaminată, saturată. Spălați imediat cu multă apă și săpun. În cazul iritării pielii, consultați un medic. Dacă iritația persistă, aplicați o loțiune antihistaminică sau vitamina E.
 • Contactul cu ochii: Spălați imediat cu multă apă, inclusiv pleoapele. Înlăturați lentilele de contact, dacă există, și clătiți ochii cu apă timp de cel puțin 15 minute. Dacă iritația persistă, consultați un medic.
 • Ingerare: Clătiți gura cu apă, fără să înghițiți. Consultați un medic sau apelați la un Centru de informare toxicologică imediat. Nu administrați niciodată nimic pe cale orală unei persoane inconștiente sau unei persoane care are crampe, decât cu permisiunea unui medic. Nu induceți vomă.
 • Inhalare: Scoateți victima în afara zonei de pericol, la aer curat. În cazul în care aveți unele îndoieli sau dacă sunt observate unele simptome, consultați medic.

În toate situațiile se va consulta medicul.

În cazul în care condiţiile meteorologice vor împiedica desfăşurarea acestor servicii, perioada de efectuare va fi comunicată ulterior.

Crescătorii de albine aflați în evidențele primăriei vor fi anunțați telefonic/e-mail privitor la ora desfășurării acțiunilor.

Vă rugăm ca, în perioada menţionată, să luaţi toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine, în caz contrar, Primăria Municipiului Câmpulung și S.C. Coral Impex S.R.L. sunt absolvite de orice responsabilitate.

S.C. CORAL IMPEX S.R.L., Tel/fax. 0248/212344, Tel. 0746/093290.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


„Bucurie în Mișcare” la Câmpulung Muscel„Bucurie în Mișcare” la Câmpulung Muscel

 

Cea mai importantă campanie națională de promovare a mișcării din România ajunge la Câmpulung Muscel.

Sâmbătă și duminică (6-7 mai), în Parcul Kretzulescu, Asociația 11even din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria Municipiului Câmpulung și LEO Leolution Câmpulung, va desfășura programul ”Bucurie în Mișcare” ce își propune să promoveze mișcarea de masă, în comunitate.

Am pregătit activități și competiții sportive pentru toate vârstele, ateliere, provocări, demonstrații sportive și multe altele.

Ne așteaptă un weekend plin de energie, distracție și bucurie.

 

Programul este următorul:

Sâmbătă:

10:00 – 11:00: Demonstrație box, demonstrație volei feminin – Clubul Sportiv Muscel Câmpulung

11:00 – 12:00: Demonstrație a echipei de robotică FTC Watt’s UP, Demonstrație lupte – Clubul Sportiv Muscel Câmpulung, Facepainting LEO

12:00 – 13:00: Demonstrație judo – Clubul Sportiv Muscel Câmpulung

15:00 – 15:30: Demonstrație baschet – Echipa de baschet a Colegiului Național ”Dinicu Golescu” masculin/feminin, Competiție baschet

15:30 – 16:00: Provocarea 11

16:00 – 17:00: Demonstrație Rugby, Atelier Pictură, Competiție FunSport

17:00 – 18:00: Prezentare calisthenics și antrenament cu Tudor Oprina

 

Duminică:

10:00 – 11:00: ZUMBA cu Magdalena Isbășoiu (TIM GYM)

11:00 – 12:00: Demonstrație Tenis de Masă – Clubul Sportiv Voința Câmpulung, Competiție Tenis de Masă, Facepainting LEO

12:00 – 13:00: Demonstrație Kickboxing – CS Ambiția Irinel

14:00 – 15:00: Atelier AR cu Ioana Nicoară

15:00 – 15:30: Dansuri Populare – Ansamblul Carpați al Casei de Cultură Tudor Mușatescu – Horobeanu Ion + solistă Raluca Ciopată

15:30 – 16:00: Dansuri moderne – Clubul Dance Team, antrenor Silviu Dobriță

16:00 – 17:00: Provocarea 11, Competiție FunSport

17:00 – 18:00: Concert clasa de canto Gina Pavel

 

În tot acest timp, pe lângă activitățile din programul menționat, se vor desfășura în permanență activități precum jocurile copilăriei, jocuri exatlon, fun bascket.

 

Vă așteptăm cu mare drag la mișcare!

 

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Defecțiune tehnică Bazin de Înot 

COMUNICAT

UPDATE: Bazinul de Înot va fi redeschis mâine 25.04.2023!

Vă așteptăm!

Din cauza unei defecțiuni tehnice, bazinul de înot va fi închis în zilele de 23, 24 și 25 aprilie.

Vă cerem scuze pentru neplăcerile cauzate și vom reveni cu informații pe măsură ce remediem problema.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – stabilire sens unic pe strada Tudor VladimirescuPentru a evita ambuteiajele produse din cauza autoturismelor parcate de către riverani, vă informăm cu privire la stabilirea sensului unic pe strada Tudor Vladimirescu, pe sensul dinspre strada Frații Golești spre strada Negru Vodă. Acest fapt va intra în vigoare începând de mâine, 21 aprilie a.c.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Semnalare prezență animale sălbatice pe raza Municipiului CâmpulungPrimăria Municipiului Câmpulung vă informează faptul că în această perioadă, pe raza Municipiului Câmpulung, s-a semnalat prezența, în repetate rânduri, a mai multor animale sălbatice (în special vulpi). În cazul în care le depistați, pe domeniul public sau privat, vă rugăm să păstrați distanța față de acestea și să rămâneți pe cât posibil în locuințe.
De asemenea, în legătură cu aceste cazuri, vă rugăm să sunați la următorul număr de telefon: (0248) 511034

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Distribuire AlimenteCOMUNICAT

 

Primăria Municipiului Câmpulung, prin Direcţia de Asistenţă Socială, vă informează că începând cu data de 18.04.2023 va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare prin programul POAD 2018-2021, Tranșa VI:

 • În baza listei iniţiale pentru beneficiarii de ajutor social (VMG),
 • În baza listei iniţiale pentru beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei (ASF),
 • În baza listei suplimentare pentru persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente definite conform OUG 84/2020 (handicap grav şi accentuat), alte situaţii stabilite prin anchetă socială şi persoanele ce locuiesc în aşezările informale.

Loc de distribuire:  Piaţa Agroalimentară Grui, str. Carpaţi, nr. 76, Câmpulung, jud. Argeş.

ESTE NECESAR CA PERSOANELE BENEFICIARE SĂ SE PREZINTE CU ACTUL DE IDENTITATE ȘI COPIA CERTIFICATULUI DE ÎNCADRARE ÎN GRAD DE HANDICAP (UNDE ESTE CAZUL).

În cadrul distribuirii pe liste suplimentare POAD 2018-2021, beneficiarii vor primi o cutie din carton în care se vor afla următoarele produse alimentare:

Produs Cantitate
Făină albă de grâu 5 kg
Mălai 4 kg
Paste făinoase 0.800 g
Ulei 4 l
Zahăr 2 kg
Orez 4 kg
Conservă carne de vită 1.50 kg
Conservă carne de porc 0.900 g
Conservă pateu de ficat 1 kg
Compot de fructe 1.44 kg
Gem de fructe 0.36 g
Gem de fructe dietetic 0.36 g
Total unităţi ambalaj 25.36 kg

 

CALENDARUL DE DISTRIBUIRE A PACHETELOR CU PRODUSE ALIMENTARE, TRANȘA VI

MUNICIPIUL CÂMPULUNG – PERIOADA 18.04.2023 – 28.04.2023

 

NR. CRT. DATA INTERVAL
ORAR
OBSERVAȚII
1 18.04.2023 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari ajutor social (VMG) art.3, alin.1, lit.a din OUG nr.84/2020
2 19.04.2023 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari ajutor social (VMG) art.3, alin.1, lit.a din OUG nr.84/2020
3 20.04.2023 11.30 – 14.30  Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
4 21.04.2023 11.30 – 14.30  Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
6 24.04.2023 11.30 – 14.30  Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
7 25.04.2023 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
8 26.04.2023 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
9 27.04.2023 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
10 28.04.2023 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat – Exercițiu Pompieri la Centrul Medical Clubul Sănătății 

În conformitate cu prevederile art. 12, lit. d) din O.M.A.I nr. 64 din 26 mai 2022 privind planificarea, desfășurarea și evaluarea pregătirii prin exerciții a personalului structurilor Ministerului Afacerilor Interne, în data de 19.04.2023, între orele 11:00 – 13:00, Detașamentul de Pompieri Câmpulung are planificat un exercițiu cu forțe în teren la Centrul Medical Clubul Sănătății.

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


ANUNȚ DE INTENȚIE – SC PIEŢE-SERVICII COMUNITARE MUSCEL SRLANUNȚ DE INTENȚIE

 

SC PIEŢE-SERVICII COMUNITARE MUSCEL SRL cu sediul în Câmpulung, str. Piaţa Jurământului, nr. 1, jud. Argeș, telefon/fax 0248/512656, 0757077154, nr. înmatriculare J03/779/2010, cod fiscal RO 27280123, în calitate de concesionar al Serviciului Public de Administrare și Întreținere a Piețelor din Municipiul Câmpulung, beneficiar fiind Municipiul Câmpulung, intentionează să închirieze un spațiu pentru amenajarea unei piete temporare, pentru perioada în care se va demola vechea hală a pieței și se va construi o nouă Piață.

Anunță

începerea procedurii de selecție de oferte privind închirierea unui spațiu pentru o perioadă determinată 18-24 luni.

Valabilitatea anunțului este până la data de: 24.04.2023 ora 1200

         Spațiu/teren cu suprafața de aproximativ 1000 mp, situat în zona Pieței Centrale din Câmpulung, având ca dotări : branșamente de apă, canalizare și energie electrică, precum și posibilitatea amplasării de corturi, rulote și construcții provizorii pentru amenajarea și funcționarea unei piețe temporare. Accesul la un grup sanitar reprezintă un avantaj.

Cod CPV 70130000-1 servicii de închiriere bunuri imobiliare. Contractul de închiriere se va încheia pe o perioada de 18 – 24 de luni

Ofertele se redactează în limba română și se depun în plic închis la registratura Primăriei Câmpulung, str. Negru Vodă nr. 127 și trebuie să conțină oferta de preț(lei/mp/lună sau lei/spațiu/lună), un extras de carte funciară, cadastru și alte documente privind accesul la utilități.

Informații suplimentare se pot obține de la :
Serviciul Urbanism – arh. Mădălina Zăgărin
SC Piețe Servicii Comunitare Muscel – cs.jr. Eduard Boeru

 

SC Piețe-Servicii Comunitare Muscel SRL

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicate – compartimentul juridic              C O M U N I C A T

 

Având în vedere adresa înaintată de BIROUL INDIVIDUAL NOTARIAL IONESCU CORNELIA, facem cunoscut numitului Nicoară Dănuț-Mihail că în data de 15 mai 2023, ora 1130, este invitat la sediul acestui birou notarial, pentru a participa la dezbaterea sucesiunii defunctei CIOCHINĂ SOFIA, decedată la data de 25 iulie 2021, cu ultimul domiciliu în Câmpulung, str. Pictor Grigorescu, nr. 8, bl. F, sc. A, ap. 17, județul Argeș, în calitate de fiu al defunctei.

 

 

                  C O M U N I C A T

 

În conformitate cu dispozițiile art.119 alin.4 din Codul Civil, modificat și completat, facem cunoscut că prin încheierea  din data de 9 martie 2023, pronunțată în dosarul nr.7476/205/2022, având ca obiect tutelă numire curator special, domnul Deaconu Marian Oliviu a fost numit curator special la doamnei Deaconu Maria.

 

 

         PRIMAR,                                          SECRETAR GENERAL,

Elena Valerica LASCONI                      Ramona SIMION

 

 CONS. JURIDIC

Nicolae CRÎNGUŞ

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


GRAFIC DE COLECTARE A DEȘEURILOR RECICLABILE ÎN MUNICIPIUL CÂMPULUNG pentru anul 2023SC FINANCIAR URBAN SRL în calitate de operator de salubritate colectează selectiv deșeurile de ambalaje de hârtie/carton, plastic, metal, sticlă provenite de la populație dupa următorul program :

 • PARTEA DE SUD a orașului A DOUA și A PATRA zi de VINERI din fiecare lună include Zona Centru cu străzile (Negru Vodă, Republicii, Constantin Brâncoveanu, Matei Basarab – cu străzile limitrofe), Zona Piața cu străzile limitrofe (Sf. Ilie, Elena Doamna, Alexandru Voievod – cu străzile limitrofe), Cartier Mărcuși, Șos. Națională, Cartier Apa Sarată, Str. Grigore Alexandrescu – cu străzile limitrofe, str. Mărăști – străzile limitrofe, Cartier Flămânda, Bdul. Ion Mihalache cu străzile limitrofe.
 • PARTEA DE NORD a orașului PRIMA și A TREIA zi de VINERI din fiecare lună include Zona Centru cu străzile (Negru Vodă – cu străzile limitrofe, Istrate Rizeanu, Nanu Muscel, Lascăr Catargiu – cu străzile limitrofe, Lt. Nicolae Popp, Eremia Grigorescu), Cartier Grui, Str. Traian – cu străzile limitrofe, Bdul. I.C. Brătianu, Col. Alexandrescu, Dr. Fălcoianu, Cartier Valea Româneștilor, Cartier Vișoi (str. Alexandru cel Bun, Cuza Vodă, Calea Pietroasă – cu străzile limitrofe), Calea Brașovului.

Deșeurile de sticlă se vor colecta trimestrial (din 3 în 3 luni) și anume: 30 Martie, 29 Iunie, 28 Septembrie, 21 Decembrie.

Sacul cu deșeurile reciclabile (hârtie/carton, plastic, metal) va fi scos la poartă, de unde este ridicat de către angajații societății Financiar Urban SRL.

Persoanele care dețin deșeuri de echipamente electrice și electronice (DEE) sunt rugate să le aducă la pubelele de culoare roșie amplasate în spatele Primăriei Câmpulung sau la punctul de colectare amenajat în Stația de Transfer Câmpulung (Rampa de gunoi), str. Nicolae Popp.

Cetățenii Municipiului Câmpulung din zona blocuri, au obligația conform Legii nr. 101/2006 privind serviciul de salubrizare a localităților, de a pune separat deșeurile, respectiv deșeuri reciclabile (hârtie/carton – container albastru, plastic/metal – container galben, sticlă – container verde), iar deșeurile reziduale în containere gri (tablă), containere existente la platformele de colectare.

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În atenția contribuabililor persoane fizice și juridice: 31.03.2023 este termenul de plată al impozitelor la bugetul local pentru semestrul I 2023COMUNICAT

 

Reamintim contribuabililor persoane fizice și juridice că 31.03.2023 este termenul de plată al impozitelor la bugetul local pentru semestrul I 2023.

Tot până la această dată se pot achita impozitele și taxele cu bonificația de până la 10%. Bonificația se acordă atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice. După această dată se calculează majorări de întârziere.

Nivelul majorării de întârziere este de 1% din cuantumul obligațiilor fiscale principale, neachitate în termen, majorare calculată pentru fiecare lună sau fracțiune de lună, începând cu ziua imediat următoare termenului scadent și până la data stingerii sumei datorate inclusiv.

De asemenea, 31.03.2023 este termenul limită până la care contribuabilii care dețin clădiri nerezidențiale și nu au actualizat valoarea impozabilă în ultimii 5 ani anteriori anului fiscal de referință, trebuie să depună declarația de impunere cu valoarea rezultată dintr-un raport de evaluare întocmit de un evaluator autorizat, la care anexează un raport de evaluare.

În situaţia depunerii raportului de evaluare după primul termen de plată din anul de referinţă, acesta produce efecte începând cu data de 1 ianuarie a anului fiscal următor.

Totodată, invităm persoanele fizice și juridice care au obligații bugetare restante, la plata acestora cât mai curând posibil, limitând astfel acumularea majorărilor de întârziere.

Contribuabilii pot face plata, accesând site-ul www.ghiseul.ro, prin transfer bancar, prin oficiile postale din Municipiul Câmpulung și la casieria instituției noastre, în următorul interval:

 • Luni, marţi, miercuri, vineri: 8:00 – 14:00
 • Joi: 8:00 – 14:00 și 15:00 – 17:00.

 

Primar,                                  Director executiv,              Șef serviciu,

Elena Valerica LASCONI       Violeta IARCA              Lucreția MITOI

 

 

 

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat Anticorupție 

COMUNICAT

 

În calitate de Primar al Municipiului Câmpulung condamn CORUPȚIA în toate formele și aspectele ei!

În consecință, am aderat la Strategia Națională Anticorupție. Aceasta nu este doar o formalitate.

 

Ce am făcut concret:

 1. Am implementat un Cod Etic de conduită (felul în care dumneavoastră sunteți tratați de către angajații Primăriei);
 2. Am desemnat un consilier de etică (consilierul Cătălina Comănescu);
 3. Am desemnat o comisie care să verifice cadourile primite de angajații Primăriei (cu ocazia unor acțiuni de protocol, sărbători, etc.). Echipa este formată din: jurist Alexandra Ioniță, economist Alina Brătoiu și economist Iuliana Husea;
 4. Am făcut informări cu privire la declararea averilor și intereselor, evitarea conflictelor de interese și apariția posibilă de incompatibilitate;
 5. M-am asigurat că persoanele care aleg să înceteze raporturile de muncă cu instituția vor păstra confidențialitatea datelor conform legii (trei ani de la data încetării raportului de serviciu);
 6. În toate deciziile pe care le-am luat implicarea și informarea cetățeanului a fost, este și va rămâne principiul de bază (m-am folosit de toate mijloacele de informare în masă prin postări (website, rețele sociale), comunicate, întâlniri, deplasări în teren, conferințe de presă, E-Muscel, evenimente);
 7. Accesul la informaţii de interes public – am creat un site nou, accesibil tuturor și am informat cetățenii prin toate mijloacele: rețele sociale, E-Muscel, presă, întâlniri publice, deplasări în teren, evenimente.
 8. Am întocmit lista funcţiilor sensibile (funcțiile ocupate de cei care relaționează cu publicul, control audit, funcțiile de conducere, funcțiile cu impact asupra bugetului, funcții cu atribuții în domeniul achizițiilor publice);
 9. Am implementat managementul riscurilor şi vulnerabilităţilor la corupţie în administraţia publică (fiecare departament a identificat riscurile iar la nivelul instituției s-a întocmit un Registru al Riscurilor care cuprinde și măsurile de prevenire a apariției riscurilor);
 10. Am numit un responsabil cu primirea sesizărilor de la Avertizorii de Integritate în interes public (consilier Cătălina Comănescu).

De ce am făcut asta:

Consider că fenomenul de  CORUPȚIE este cancerul societății românești. Doar dacă vom scăpa de această boală numită corupție ne vom face bine ca țară. Eu fac asta aici la Câmpulung și sper să o facă și alții în România. Sunt sigură că prin această strategie fiecare câmpulungean o să aibă încredere în Primăria Câmpulung. Încrederea este fundația unei construcții trainice, a unui viitor mai bun pentru Câmpulung.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În Municipiul Câmpulung, în zona străzilor Leculești și Chilii, în data de 28.03.2023, între orele 09:00-16:00, se vor executa lucrări de întreținere culoar de siguranță al rețelelor electrice aeriene (LEA) 20 kV de distribuție publicăANUNȚ

 

În Municipiul Câmpulung, în zona străzilor Leculești și Chilii, în data de 28.03.2023, între orele 09:00-16:00, se vor executa lucrări de întreținere culoar de siguranță al rețelelor electrice aeriene (LEA) 20 kV de distribuție publică.

Lucrările vor consta în tăierea și îndepărtarea din culoarul de siguranță LEA, din domeniul public, a arborilor/pomilor, respectiv, după caz, a crengilor acestora, și a celor crescuți în lateralul LEA ale căror coroane s-au apropiat la distanțe periculoase de conductoarele rețelelor electrice sau care pot fi răsturnați de vânt/zăpadă peste conductoarele LEA 20 kV Schitu-Musceleanca.

Acțiunea este menită să prevină producerea de accidente umane prin electrocutare, incendii, deteriorarea rețelei electrice, întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor sau alte pagube.

La stabilirea volumului de lucrări de tăiere/decoronare arbori din culoarul de siguranță LEA și din proximitatea acestora se are în vedere poziția, talia, specia arborilor/copacilor, viteza de creștere, precum și necesitatea de a preveni intrarea în contact a crengilor cu conductoarele LEA 20kV ca urmare a acțiunii factorilor meteorologici: vânt, zăpadă, ploaie înghețată sau combinații ale acestora care pot apleca, îndoi, rupe, răsturna arborii/copacii  sau crengile acestora peste conductoarele LEA.

Temeiul legal al acestei acțiuni îl constituie Legea energiei 123/2021 și Ordinul ANRE 239/2019, cu actualizările lor la zi.

Lucrările de întreținere a culoarelor de siguranță LEA în zonele menționate mai sus se vor realiza cu întreruperea tensiunii în rețeaua de medie tensiune pentru asigurarea măsurilor de electrosecuritate.

Lucrările se vor efectua în vederea eliminării riscurilor de prăbușire a copacilor peste liniile de medie tensiune, de incidente, incendii și de pierderi de vieți omenești, în condițiile de toamnă-iarnă cu vreme nefavorabilă, cu vânt puternic, ploaie și ninsoare.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Avertizare meteorologicăAVERTIZARE METEOROLOGICĂ

COD GALBEN

Interval de valabilitate: 11 martie, ora 10 – 12 martie, ora 04
Fenomene vizate: intensificări ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În toate regiunile, vântul va avea local și temporar intensificări, cu viteze de 50…65 km/h și izolat peste 70 km/h. La munte vor fi rafale de 70…80 km/h, iar pe creste vor depăși 90…110 km/h, treptat vor predomina ninsorile și va fi viscol.

          COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 11 martie, ora 14 – 12 martie, ora 04
Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol puternic
Zone afectate: la munte, la altitudini de peste 1500 m

      În intervalul menționat, la munte la altitudini de peste 1500 m, vântul va avea intensificări susținute, cu rafale de peste 120…140 km/h, va fi viscol puternic și vizibilitate foarte scăzută.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Implementarea Sistemului de Garanție-Returnare(SGR) pentru ambalajele de băuturiÎn atenția tuturor agenților economici

În conformitate cu prevederile HG nr. 1074/2001 privind stabilirea sistemului de garanție -returnare pentru ambalajele primare nereutilizabile, pentru o gestionare mai eficientă a deșeurilor la nivel național și pentru creșterea gradului de reciclare, Guvernul României și-a asumat implementarea Sistemului de Garanție-Returnare(SGR) pentru ambalajele de băuturi.

SGR reprezintă un sistem prin care cetățenii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor cumpăra o băutură (apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin, băuturi spirtoase) de la un comerciant. Sistemul se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 l și 3 l inclusiv. Pentru a fi identificate ușor, produsele care vor face parte din sistem vor fi marcate cu un logo specific. După golirea ambalajului, consumatorul va trebui să îl aducă într-unul dintre punctele de returnare organizate de comercianți, practic în orice magazin din România. În schimbul ambalajului gol, consumatorul va primi înapoi, pe loc, valoarea garanției plătite inițial, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal, chiar dacă respectivul produs nu a fost cumpărat din acea locație.

În prezent, RetuRO Sistem Garanție Returnare SA, compania deținătoare a licenței de operare a SGR, unic la nivel național, anunță comercianții și producătorii/importatorii de băuturi că a început înregistrarea OBLIGATORIE în baza de date a sistemului, etapă preliminară intrării în funcțiune a SGR.

Platforma de înregistrare a producătorilor / importatorilor și comercianților în SGR este activă în acest moment, înregistrarea realizându-se într-o secțiune separată pentru fiecare din cele două categorii. Înregistrarea în baza de date a sistemului de garanție-returnare se face pe site-ul https://returosgr.ro/ și se încheie pe 28 februarie 2023. Conform prevederilor legale, nerespectarea termenului-limită de înscriere în platformă poate fi sancționată de către Garda Națională de Mediu, cu amendă cuprinsă între 20.000 și 40.000 de lei.
Toate materialele informative privind înregistrarea producătorilor/importatorilor și comercianților în platforma SGR pot fi descărcate din următorul link: http://files.opera-clima.ro/s/iXSzNtYeaPTqWxZ.
De asemenea, pentru informații și suport privind înregistrarea în platforma SGR, vă informăm că RetuRO pune la dispoziție un număr de call center – 021 207 00 09 – număr cu tarif normal apelabil din orice rețea, disponibil de luni până vineri între orele 09:00 – 18:00, cu excepția sărbătorilor legale.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoștința contribuabililor faptul că, încasarea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023, precum și operațiunile fiscale specifice bazei de date de taxe și impozite, se vor efectua începând cu data de 10.01.2023 datorită procedurilor de închidere – deschidere an fiscal.Primăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoștința contribuabililor faptul că, încasarea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2023, precum și operațiunile fiscale specifice bazei de date de taxe și impozite, se vor efectua începând cu data de 10.01.2023 datorită procedurilor de închidere/deschidere an fiscal.

Recomandăm contribuabililor care înregistreaza taxe și impozite locale restante, amenzi etc, achitarea acestora până cel târziu în data de 30.12.2022 ora 12:00. Certificatele de atestare fiscală privind impozitele și taxele locale atât pentru persoanele fizice cât și pentru persoanele juridice se vor putea elibera numai pentru contribuabilii pentru care nu este necesară prelucrarea informatică a datelor patrimoniale și nu este necesară efectuarea de plăți.

Precizăm că certificatele de atestare fiscală eliberate în cursul lunii decembrie a anului fiscal 2022 pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor/terenurilor/mijloacelor de transport sunt valabile numai până la data de 31.12.2022. Începand cu data de 10.01.2023 vor fi reluate toate operațiunile fiscale de înregistrare, declarare, radiere, eliberare de documente, etc. Obligațiile de plată fără debit provenite din amenzi, taxe judiciare de timbru și alte taxe, se pot achita și până la data de 10.01.2023, direct la casieria unității, în numerar, după urmatorul program:

• Luni, Marți, Miercuri și Vineri între orele 8:00- 14:00,

• Joi între orele 8:00-14:00; 15:00-17:00,

sau prin transfer bancar accesând site-ul www.ghiseul.ro, precum și la oficiile postale din Municipiul Câmpulung.

Vă mulțumim pentru întelegere și vă dorim un an nou cu multă sănătate și un călduros ,,La mulți ani”.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Selecție pentru funcția de administrator provizoriu al S.C. PIEŢE – SERVICII COMUNITARE MUSCEL S.R.LSELECȚIE ADMINISTRATOR PROVIZORIU
S.C. PIEŢE – SERVICII COMUNITARE MUSCEL S.R.L.

Municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, str. Negru Vodă nr.127 organizează în conformitate cu prevederile O.U.G. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare și H.G. nr. 762/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, procedura de selecție pentru funcția de:

 • administrator provizoriu al S.C. PIEŢE – SERVICII COMUNITARE MUSCEL S.R.L. cu sediul în Municipiul Câmpulung, str. Piața Jurământului, nr. 1, județul Argeș, pe o durată a mandatului de 4 luni, care se poate prelungi până la o durată de maxim 6 luni (până la finalizarea procedurii de selecția al administratorului).

Procesul de selecție va consta în depunerea de către candidați a unui dosar de candidatură şi susținerea unui interviu de selecție, după următorul calendar :

 • Depunerea candidaturilor se va face până în data de 23.12.2022, ora 15:30;
 • Selecția dosarelor se va face în data de 27.12.2022;
 • Rezultatul selecției dosarelor se va publica pe pagina de internet a primăriei.
 • Selecția finală a candidaților se va face pe bază de interviu în baza planului de interviu în data de 28.12.2022.

Cerințe generale minime:

 • are cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România;
 • cunoaște limba română, scris și vorbit;
 • are vârsta de minimum 18 ani împliniți;
 • are capacitate deplină de exercițiu;
 • are o stare de sănătate corespunzătoare, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate, cu o valabilitate de 30 de zile;
 • nu a fost condamnată definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care ar face-o incompatibilă cu exercitarea mandatului, cu excepția situației în care a intervenit reabilitarea;
 • nu pot fi administratori persoanele care, potrivit legii, sunt incapabile ori care au fost condamnate pentru infracțiuni contra patrimoniului prin nesocotirea încrederii, infracțiuni de corupție, delapidare, infracțiuni de fals în înscrisuri, evaziune fiscală, infracțiuni prevăzute de Legea nr. 129/2019 pentru prevenirea și combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative;
 • nu a desfășurat activitate de poliție politică, astfel cum este definită prin lege;
 • să nu fi fost destituit sau revocat din funcția de administrator al unei întreprinderi publice în accepțiunea art. 2 alin. (2) din O.U.G. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, în ultimii 5 ani;
 • experienţă în îmbunătăţirea performanţei societăţilor sau regiilor autonome pe care le-au administrat, condus sau au avut funcţii de conducere.

Cerinţe specifice :

 • studii superioare de lungă durată;
 • experiență de cel puţin 5 ani în managementul/administrarea societatilor;
 • evitarea situaţiilor de conflict de interese sau incompatibilităţi prevăzute de O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare şi Legea 31/1990 republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Dosarul de candidatură se va depune la Compartimentul Resurse Umane al Primăriei Municipiului Câmpulung, str. Negru Vodă, nr. 127 și trebuie să conțină, în mod obligatoriu, următoarele documente :

 1. Cerere de înscriere – formular care se obține de pe site-ul Primăriei Municipiului Câmpulung sau de la Compartimentul de Resurse Umane al Primăriei Municipiul Câmpulung;
 2. Copie act identitate;
 3. Copiile diplomelor de studii și ale altor acte care atestă efectuarea unor specializări;
 4. Copiile documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor privind experienţa în cadrul societăţilor sau regiilor pe care le-au administrat sau condus;
 5. Copia carnetului de muncă sau după caz o adeverință care să ateste vechimea în muncă şi în specialitatea studiilor;
 6. Copie cazier judiciar;
 7. Copie cazier fiscal;
 8. Declarație pe propria răspundere dată în conformitate cu prevederile art. 6 din O.U.G. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare;
 9. Adeverința care să ateste starea de sănătate corespunzătoare de la medicul de familie; adeverința care atestă starea de sănătate conține, în clar, numărul, data, numele emitentului și calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătății;
 10. CV (model European conform H.G. 1021/2004).

Actele prevăzute la pct. 2, 3, 4, 5 și 6 vor fi prezentate şi în original în vederea verificării conformității copiilor cu acestea.

În cadrul interviului vor fi evaluate:

 1. competențe profesionale de importanță strategică (viziune şi planificare strategică, capacitatea de luare a deciziilor şi de evaluare a impactului acestora asupra întreprinderii și angajaților acestuia, marketing strategic);
 2. competențe de guvernanță corporativă (monitorizarea performanței);
 3. abilități sociale şi personale potrivit celor expuse în profilul Consiliului;
 4. capacitatea de a lua decizii şi de a evalua impactul acestora;
 5. abilități specifice impuse de funcția pentru care candidează,
 6. organizarea şi exercitarea controlului;

Candidaţii selectaţi vor fi anunţaţi telefonic şi prin e-mail asupra datei şi locului de desfăşurare a interviului.
Persoană de contact: Țuțea Adrian-Ionuț, secretar comisie, telefon: 0248511034.

Secretar comisie
ȚUȚEA Adrian-Ionuț

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


PROGRAM 1 DECEMBRIE 2022PROGRAM 1 DECEMBRIE 2022

 • 08:00 – Deschiderea Târgului de Crăciun
 • 10:00 – Depunere de coroane în Piața Jurământului
 • 12:00 – Depunere de coroane la Mausoleul Mateiaș
 • 13:30 – În Piața Primăriei din Câmpulung vom oferi 700 de porții de fasole cu cârnați.
 • 17:30 – 18:00 – Retragere cu torțe executată de Batalionul 30 Vânători de Munte ”Dragoslavele”.
 • 18:00 – Aprinderea luminilor de Crăciun și deschiderea patinoarului.
 • În cursul după-amiezii – la posturile de televiziune locale (Muscel TV, Clar TV și Super TV) va fi difuzat spectacolul de cântece patriotice ”Frați români din lumea-ntreagă”, susținut de reprezentanții Casei de Cultură ”Tudor Mușatescu” și colaboratorii săi.

Vă așteptăm cu drag!
La mulți ani, români! La mulți ani, România!

PRIMAR,
ELENA-VALERICA LASCONI

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


SELECȚIE ADMINISTRATOR PROVIZORIU S.C. PIEŢE – SERVICII COMUNITARE MUSCEL S.R.L.Municipiul Câmpulung, judeţul Argeş, str. Negru Vodă nr.127 organizează în conformitate cu prevederile O.U.G. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare și H.G. nr. 762/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, procedura de selecție pentru funcția de:

 administrator provizoriu al S.C. PIEŢE – SERVICII COMUNITARE MUSCEL S.R.L. cu sediul în Municipiul Câmpulung, str. Piața Jurământului, nr. 1, județul Argeș, pe o durată a mandatului de 4 luni, care se poate prelungi până la o durată de maxim 6 luni (până la finalizarea procedurii de selecția al administratorului).

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


COMUNICAT – EXERCIȚIU în caz de CUTREMURÎn data de 28.11.2022, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș va desfășura un exercițiu pentru verificarea capacității de răspuns în cazul producerii unui seism.
Exercițiul se va desfășura cu forțe în teren la obiective din Câmpulung, Lerești și Schitu Golești.

În Câmpulung, acțiunile vor avea loc în următoarele locații:

 • Liceul cu Program Sportiv Câmpulung, ora 10:10
 • LANDMARK Câmpulung (fosta Platformă ARO), ora 10:40, respectiv ora 10:50
 • Clubul Sportiv Muscel Câmpulung, ora 11:00

Verificarea capacității de răspuns în caz de cutremur se realizează periodic, pentru pregătirea forțelor de intervenție, și în colaborare cu celelalte entități responsabile cu asigurarea managementului situațiilor de urgență.
Există posibilitatea de a crea disconfort populației, motiv pentru care vă asigurăm că aceste exerciții periodice sunt necesare și benefice.

Vă mulțumim pentru înțelegere!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În perioada sezonului rece, respectiv 21.11.2022 – 31.03.2023 se sistează efectuarea lucrărilor pentru branşamentele subterane de utilităţiPrimăria Municipiului Câmpulung aduce la cunoştinţa locuitorilor municipiului, asociaţiilor de locatari (proprietari), societăţilor comerciale, că în perioada sezonului rece, respectiv 21.11.2022 – 31.03.2023 se sistează efectuarea lucrărilor pentru branşamentele subterane de utilităţi (apă, canal, gaze, etc.), care necesită intervenţia în carosabilul asfaltat.

Vă mulțumim pentru înțelegere.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Începând cu data de 16.11.2022, va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare prin programul POAD 2018-2021, Transa VPrimăria Municipiului Câmpulung, prin Direcţia de Asistenţă Socială, vă informează că începând cu data de 16.11.2022, va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare prin programul POAD 2018-2021, Transa V ׃

 • În baza listei iniţiale pentru beneficiarii de ajutor social (VMG),
 • În baza listei iniţiale pentru beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei (ASF),
 • În baza listei suplimentare pentru persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente definite conform OUG 84/2020 (handicap grav şi accentuat), alte situaţii stabilite prin anchetă socială şi persoanele ce locuiesc în aşezările informale.

Loc de distribuire: Piaţa Agroalimentară Grui, str. Carpaţi, nr. 76, Câmpulung, jud. Argeş.

ESTE NECESAR CA PERSOANELE BENEFICIARE SĂ SE PREZINTE CU ACTUL DE IDENTITATE ȘI COPIA CERTIFICATULUI DE ÎNCADRARE ÎN GRAD DE HANDICAP (UNDE ESTE CAZUL).

În cadrul distribuirii pe liste de suplimentare POAD 2018-2021, beneficiarii vor primi o cutie din carton în care se vor afla următoarele produse alimentare:

Produs Cantitate
Făină albă de grâu 5 kg
Mălai 4 kg
Paste făinoase 0.800 g
Ulei 4 l
Zahăr 2 kg
Orez 4 kg
Conservă carne de vită 1.50 kg
Conservă carne de porc 0.900 g
Conservă pateu de ficat 1 kg
Compot de fructe 1.44 kg
Gem de fructe 0.36 g
Gem de fructe dietetic 0.36 g
Total unităţi ambalaj 25.36 kg

CALENDARUL DE DISTRIBUIRE A PACHETELOR CU PRODUSE ALIMENTARE, TRANȘA V
MUNICIPIUL CÂMPULUNG
PERIOADA 16.11.2022 – 06.12.2022

NR.CRT DATA INTERVAL ORAR OBSERVAȚII
1 16.11.2022 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari ajutor social (VMG) art.3, alin.1, lit.a din OUG nr.84/2020
2 17.11.2022 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari ajutor social (VMG) art.3, alin.1, lit.a din OUG nr.84/2020
3 18.11.2022 11.30 – 14.30  Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
4 21.11.2022 11.30 – 14.30  Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
5 22.11.2022 11.30 – 14.30  Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
6 23.11.2022 11.30 – 14.30  Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
7 24.11.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
8 25.11.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
9 28.11.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
10 29.11.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
11 05.12.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
12 06.12.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Apa este potabilă, prin urmare poate fi consumată în deplină siguranță.Conform informațiilor recente transmise de Edilul CGA SA privind monitorizarea calității apei în urma avariei din data de 4 noiembrie, vă informăm că apa este potabilă, prin urmare poate fi consumată în deplină siguranță.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, în perioada 09.11.2022 – 10.11.2022, în intervalul orar 08:00 – 20:00, se vor executa ședințe de trageri cu armament ușor de infanterie, de către cadrele UM 01044 CâmpulungVă informăm că în perioada 09.11.2022 – 10.11.2022, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri cu armament ușor de infanterie, de către cadrele UM 01044 Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

 

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Comunicat privind distribuirea de apăCu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre prin Batalionul 30 Vânători de Munte Dragoslavele, distribuirea apei se desfășoară cu ATS Iveco în fața Primăriei Municipiului Câmpulung astăzi 05.11.2022 până la orele 20.00.

Mulțumim !

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Program distribuire apă nepotabilă (de uz menajer) la nivelul Municipiului CâmpulungAvând în vedere lipsa apei potabile cauzată de avaria produsă la conducta de aducțiune apă brută ce alimentează orașul Câmpulung, vă comunicăm programul de distribuire a apei nepotabile (de uz menajer) începând cu 04.11.2022, ora 18.00

Vineri : 04.11.2022

Ora 18.00

 • punct Troiță GRUI
 • punct Școala nr. 7 Vișoi
 • punct parcare Bloc H Flămânda
 • punct Grădiște blocuri

Ora 20.30

 • punct Ceas GRUI
 • punct Rotunda
 • punct Pescăreasa la blocuri
 • punct Blocuri Drumul Uzinei

Sâmbătă : 05.11.2022

Ora 10.00

 • punct Centru Primărie
 • punct Giratoriu Dinicu
 • punct Grădiște blocuri
 • punct Pescăreasa la blocuri
 • punct Blocul Uzinei strada Traian

Ora 13.00

 • punct Troiță GRUI
 • punct Școala nr. 7 Vișoi
 • punct parcare Bloc H Flămânda
 • punct Blocuri Drumul Uzinei
 • punct Școala Generală nr. 5 str. Negru Vodă

Ora 16.00

 • punct Ceas GRUI
 • punct Rotunda
 • punct parcare Bloc H Flămânda
 • punct Blocuri Drumul Uzinei

Ora 18.30

 • punct Școala nr. 7 Vișoi
 • punct Troiță Grui
 • punct Grădiște blocuri
 • punct Pescăreasa la blocuri

Duminică : 06.11.2022


Ora 10.00

 • punct Centru Primărie
 • punct Giratoriu Dinicu
 • punct Grădiște blocuri
 • punct Pescăreasa la blocuri

Ora 13.00

 • punct Troiță GRUI
 • punct Școala nr. 7 Vișoi
 • punct parcare Bloc H Flămânda
 • punct Blocuri Drumul Uzinei

Ora 16.00

 • punct Ceas GRUI
 • punct Rotunda
 • punct parcare Bloc H Flămânda
 • punct Blocuri Drumul Uzinei

Ora 18.30

 • punct Școala nr. 7 Vișoi
 • punct Troiță Grui
 • punct Grădiște blocuri
 • punct Pescăreasa la blocuri

0730.030.176  este numărul de telefon unde puteți suna pentru orice problemă legată de lipsa apei. Persoanele vulnerabile vor primi ajutor de la asistenții noștri sociali și voluntari.

Pe platforma E-Muscel am creat secțiunea “Avarie conductă apă” unde ne puteți solicita sprijin.

Vă asigurăm că se fac eforturi mari de către echipele aflate la fața locului pentru remedierea avariei. La greu trebuie să fim împreună!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În ziua de 27.10.2022, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri cu armamentul ușor de infanterieVă informăm că în ziua de 27.10.2022, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri cu armamentul ușor de infanterie, de către UM01044, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Anunț public privind obligativitatea înscrierii în registrul de evidență a sistemelor individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzateAvând în vedere prevederile Hotărârii nr. 714/26.06.2022 privind aprobarea criteriilor pentru autorizarea, construcția, înscrierea/înregistrarea, controlul, exploatarea și întreținerea sistemelor individuale adecvate de colectare și epurare a apelor uzate, Primăria Municipiului Câmpulung reamintește persoanelor fizice și juridice, proprietari ai spațiilor conectate la sistemul individual adecvat de epurare, că au obligația de înscriere în registrul de evidență a sistemului de epurare în termen de 120 de zile de la conectarea incintei la sistemul de colectare și/sau epurare a apelor uzate. Obligativitatea înregistrării revine și proprietarilor de sisteme individuale adecvate construite înainte de intrarea în vigoare a prezentului act normativ, în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a hotărârii Guvernului de aprobare a prezentelor criterii, conform art. 11 alin. (2) din HG nr. 714/2022 și să informeze Primăria Municipiului Câmpulung.
Cererile de înscriere în registru se pot găsi la sediul Primăriei Municipiului Câmpulung, dar și pe site-ul www.primariacampulung.ro la rubrica ”Formulare online”, la secțiunea Mediu.
Nerespectarea înscrierii de către persoanele fizice și juridice în registrul de evidență a sistemelor individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 5.000 de lei la 10.000 de lei, conform art. 23 din Hotărârea nr. 714/26.06.2022.

DE REȚINUT! OBLIGAȚIA DE ÎNREGISTRARE SE APLICĂ ATÂT SISTEMELOR EXISTENTE, CÂT ȘI ÎN CAZUL CELOR CARE SUNT ÎN CURS DE CONSTRUIRE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Începând cu data de 10 octombrie 2022, Direcția de Asistenţă Socială Câmpulung, str. Matei Basarab, nr.66, preia cererile şi declaraţiile pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare, pentru a beneficia de drepturile de ajutor pentru încalzirea locuintei pe perioada sezonului receÎncepând cu data de 10 octombrie 2022, Direcția de Asistenţă Socială Câmpulung, str. Matei Basarab, nr.66, preia cererile şi declaraţiile pe propria răspundere, însoţite de actele doveditoare, pentru a beneficia de drepturile de ajutor pentru încalzirea locuintei pe perioada sezonului rece pentru acoperirea integrală sau, după caz, a unei părți din cheltuielile cu încălzirea locuinței, precum și de supliment pentru energie, acordate consumatorilor vulnerabili care îndeliplinesc condițiile prevăzute de Legea nr.226 /2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie si a Normelor metodologice de aplicare aprobate prin H.G. nr.1073 /2021.

Toate formularele tip pot fi procurate de la sediul Direcției de Asistenţă Socială Câmpulung, cam. 2 (registratură), precum şi de pe site-urile Primăriei Municipiului Câmpulung, al Ministerului Muncii și Justiției Sociale, Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Argeş.

Facem precizarea că, titularul ajutorului pentru încălzirea locuinţei este reprezentantul familiei sau, după caz, persoana singură care îndeplineşte condiţiile legale de acordare a ajutorului şi care poate fi, după caz: proprietarul locuinţei, succesorul de drept al acestuia, persoana care a înstrăinat locuinţa în baza unui contract de vânzare – cumpărare cu clauză de întreţinere sau drept de habitaţie, titularul contractului de închiriere, comodat, concesiune al acesteia ori alt membru de familie major şi împuternicit de proprietarul locuinţei sau de titularul contractului de închiriere ori, după caz, reprezentantul legal al persoanei singure care nu a împlinit vârsta de 16 ani.

Familiile şi persoanele singure care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi și/sau petrolieri, vor beneficia de acest ajutor numai dacă venitul net lunar pe membru de familie este de până la׃

 • 1.386 lei în cazul familiilor,
 • 2053 lei, în cazul persoanei singure.

În cazul ajutorului acordat pentru încălzirea cu energie electrică, este obligatorie efectuarea anchetei sociale.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Primăria Municipiului Câmpulung face cunoscut tuturor deţinătorilor de terenuri situate în intravilanul Municipiului Câmpulung, zona Crețișoara, intenția de achiziție a unui teren în vederea amenajării de spații verzi publicePrimăria Municipiului Câmpulung face cunoscut tuturor deţinătorilor de terenuri situate în intravilanul Municipiului Câmpulung, zona Crețișoara, intenția de achiziție a unui teren în vederea amenajării de spații verzi publice.
În prezent se află în curs de avizare Planul Urbanistic General al Municipiului Câmpulung (PUG). Conform bilanțului teritorial al acestuia, în prezent se asigură o suprafață de 15 mp/cap de locuitor de spațiu verde public. Conform prevederilor Legii nr. 24/2007 republicată, privind reglementarea şi administrarea spaţiilor verzi din intravilanul localităţilor trebuie asigurată o suprafață de 20 mp/cap de locuitor de spațiu verde public. Cartierul Vișoi, fiind deficitar la capitolul de spații verzi publice, amenajarea unor asemenea zone trebuie realizată în zone adiacente cartierului. Pentru a asigura încadrarea în prevederile legale, precum și promovarea PUG-ului la Agenția pentru Protecția Mediului, este necesară achiziționarea unei suprafețe de minim 2 ha în zona marcată în anexa ce însoțește prezentul comunicat.

Relaţii suplimentare se pot obţine de la Compartiment Strategii Urbane, Gestionare Documentaţii de Urbanism şi Cadastru (Cam 13).

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În ziua de 28.09.2022, în intervalul orar 08:00 – 16:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri cu armamentul ușor de infanterieVă informăm că în ziua de 28.09.2022, în intervalul orar 08:00 – 16:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri cu armamentul ușor de infanterie, de către UM01044, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Vă informăm că în perioada de 06.09.2022 – 07.09.2022, în intervalul orar 09:00 – 14:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageriVă informăm că în perioada de 06.09.2022 – 07.09.2022, în intervalul orar 09:00 – 14:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele Detașamentului 7 Jandarmi Câmpulung și cadrele Inspectoratului de Politțe Argeș – Poliția Municipiului Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Achiziționarea de produse alimentare și-sau pentru asigurarea de mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”Începând cu data de 17.06.2022 următoarele categorii de persoane pot depune cereri pentru tichete sociale pe suport electronic pentru achiziționarea de produse alimentare și/sau pentru asigurarea de mese calde, în cadrul programului ”Sprijin pentru România”, conform OUG 63/2022, modificată și completată prin OUG 72/2022:

 • FAMILIILE CU 2 SAU MAI MULTI COPII ÎN ÎNTREȚINERE ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei sau ajutor social;
 • FAMILIILE MONOPARENTALE ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și care nu beneficiază de alocație pentru susținerea familiei sau ajutor social;
 • Persoanele fără adăpost.

DOCUMENTELE NECESARE SUNT:

 • Cerere și declarație pe proprie răspundere – tip (se găsesc la sediul D.A.S Câmpulung);
 • Actele de identitate – copie (C.I. /certificat de naștere) ale tuturor membrilor familiei.

IMPORTANT!
Categoriile de beneficiari ce le vom enumera mai jos NU vor depune cerere la primărie, acestea vor primi tichete sociale pe suport electronic sub formă de card, direct la domiciliu, prin Compania Națională Poșta Română S.A.

 1. pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
 2. persoanele – copii și adulți – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri proprii lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 1.500 lei;
 3. familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și care beneficiază deja de alocație de susținere a familiei;
 4. familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 lei și care beneficiază deja de alocație de susținere a familie;

Valoarea unui tichet este de 250 lei și se acordă o dată la două luni, până în luna decembrie 2022.

Cererile se pot depune la sediul DIRECȚIEI DE ASISTENȚĂ SOCIALĂ din municipiul CÂMPULUNG, str. MATEI BASARAB, nr. 66, zilnic, în intervalul orar 08.30 – 12.30. Relații suplimentare la tel. 0248/531890

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


S-a aprobat Regulamentul de vânzare a locuințelor ANL aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Municipiului Câmpulung, locuințe situate pe raza Municipiului Câmpulung, str. Carpați, nr.91, nr.93, și anume: Blocul D22, Scara.B și Scara C, Blocurile: A, A1, B, B1Prin Hotărârea Consiliului Local nr.109/28.04.2022, s-a aprobat Regulamentul de vânzare a locuințelor ANL aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Municipiului Câmpulung, locuințe situate pe raza Municipiului Câmpulung, str. Carpați, nr.91, nr.93, și anume: Blocul D22, Scara.B și Scara C, Blocurile: A, A1, B, B1.

În vederea solicitării de cumpărare a locuinței, vă rugam să vă prezentați la sediul nostru, pentru a depune solicitarea de cumpărare – Cerere tip (conform modelului de mai jos).

Cererea va fi depusă la Registratura instituției în zilele de Luni, Marți, Miercuri și Vineri între orele 8:30-15:30, Joi între orele 8:30-17:30 și va fi însoțită de documentele menționate mai jos.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Începând de astăzi puteți plăti parcarea publică (inclusiv abonamentele) la automatele SelfPayÎncepând de astăzi puteți plăti parcarea publică (inclusiv abonamentele) la automatele SelfPay.
Aveți la dispoziție 7 astfel de locații:

 • CEC Agenția Câmpulung Muscel, str. Nicu Leonard
 • KAUFLAND CÂMPULUNG MUSCEL
 • CEC Agenția Grui Câmpulung Muscel
 • PROFI Bd. I.C. Brătianu
 • PENNY Câmpulung, str. Traian (DN 73)
 • ROAPRILIA ALEX-ALINA SRL, str. G-ral Iosif Teodorescu, nr. 2, bl. A1, parter
 • PROFI, str. Gruiului, nr. 63
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În Municipiul Câmpulung va fi organizată o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE)În Municipiul Câmpulung va fi organizată o acţiune de colectare a deşeurilor electrice şi electronice (DEEE).

Astfel, în perioada 06 – 11 Iunie 2022 câmpulungenii sunt invitaţi să se debaraseze de obiectele electrice şi electronice vechi sau defecte.

Pentru informaţii şi programări privind preluarea fără niciun cost de acasă, sediu de firmă sau instituţie a deşeurilor electrice grele sau voluminoase se va suna la TelVerde 0800444800 sau la 0773929613.

Participanţii la această acţiune pot câştiga la tombola cu premii: 5x Fier de călcat, 5x Cafetieră, 5x Maşină de găurit, 1x Cuptor cu microunde. Tragerea la sorţi va avea loc în data de 29 iunie 2022, ora 11:00. Regulamentul este disponibil pe www.colecteaza.ro.

Campania de colectare a deşeurilor electrice şi electronice este organizată de ADI Servsal Argeș, Eco-Positive și Primăria Municipiului Câmpulung. Pentru detalii accesați documentul de mai jos!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În data de 05.05.2022, în intervalul orar 08:00 – 22:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele U.M. 01044 CâmpulungVă informăm că în data de 05.05.2022, în intervalul orar 08:00 – 22:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de tregeri de către cadrele U.M. 01044 Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Creșterea gradului de siguranță a cetățenilor și asigurarea climatului de ordine publică premergător și în perioada sărbătorilor religioase de referințăÎn conformitate cu prevederile „Planului general de măsuri pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, premergător și pe timpul Sărbătorilor de Paște, Zilei Internaționale a Muncii și Zilei Naționale a Tineretului in perioada 15.04 – 02.05.2022”, înregistrat la ISU Argeș cu nr. 201700/19/04/2022, pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor si asigurarea climatului de ordine publică premergător si in perioada sărbătorilor religioase de referință se impune o mai mare implicare a autorităților locale si responsabilizarea Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, prin intensificarea acțiunilor de informare preventivă, respectiv pregătire și educare a populației în domeniul apărării împotriva incendiilor la nivelul fiecărei localități.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Bulevardul Pardon – Părerea ta conteazăÎn calitate de primar al municipiului Câmpulung țin cont de părerea FIECĂRUI câmpulungean. Asta am făcut până acum și asta continui să fac.

Așa cum mă așteptam, chestiunea teilor de pe bulevardul Pardon a agitat spiritele în oraș.

Lucrurile stau așa:

Autoritatea Națională Fitosanitară a constatat că, citez: “arborii prezintă multiple leziuni pe scoarță, uscări parțiale sau totale ale ramurilor principale, sistemul radicular dislocat cu prezența rădăcinilor la suprafața solului, poziții de creștere oblice, scorburi, stare fitosanitară necorespunzătoare. Acestea pot constitui reale pericole prin rupere, prăbușire pentru oamenii și mașinile din zonă.”
Am trimis documentația la Agenția de Protecție a Mediului care a avizat tăierea copacilor de pe bulevard cu mențiunea ca în locul celor 73 de copaci să plantăm 365. Noi ne-am angajat că vom planta peste 800 în tot orașul, iar cei care vor lua locul teilor degradați să aibă minimum 4 metri înălțime cu un diametru de 20 cm.
Am solicitat punct de vedere de la Direcția Județeană pentru Cultură Argeș. În urma presiunilor făcute de câtiva cetățeni răspunsul Comisiei Zonale a fost că, fiind vorba de centrul orașului aceasta este o schimbare majoră chiar dacă specialiștii fitosanitari și de mediu au constat degradarea aproape totală a pomilor. În consecință, ne-au cerut cartografierea fiecărui arbore și studii suplimentare pe care le vom întocmi luna aceasta. Direcția Județeană de Cultură a luat această decizie cunoscând punctul de vedere al specialiștilor fitosanitari și de mediu din care rezultă gradul de pericol pentru cetățeni și bunuri și vor fi în situația să își asume responsabilitatea în cazul producerii unor accidente. Considerăm că articolul 23 din legea 422 a monumenteleor istorice invocat de Comisia Județeană nu vizează situația în care ne aflăm doarece noi păstrăm același spațiu verde și același aliniament de arbori fără a face amenajări peisagistice de substanță sau modificatoare față de cei existenți. Doar intenționăm să înlocuim exact același aliniament de arbori bolnavi cu arbori sănătoși. Considerăm că situația din Câmpulung de înlocuire a arborilor bolnavi cu arbori sănătoși nu este legal încadrată așa că o vom contesta la Comisia Națională de Cultură. O asemenea încadrare, practic ne pune în situația de a nu putea renova niciodată fațadele de pe bulevard deoarece această acțiune ar implica prezența schelelor timp de un an. În aceeași logică abuzivă am putea considera că prezența schelelor de construcții e o prezență modificatoare a monumentului istoric.
În cursul zilei de astăzi am primit solicitări de la cetățeni pentru a renunța la tăierea teilor.
Suntem în următoarea situație: o mare familie în care un membru (teii de pe bulevard) suferă de o boală incurabilă. Medicii (specialiștii fitosanitari și de mediu) spun că există o soluție printr-o intervenție chirurgicală. O parte din familie consideră că mai bine se bucură în continuare câte zile o mai avea acest membru al familiei.

Ce vă propun eu:

Apelez la fiecare câmpulungean pentru un punct de vedere. Pe aplicația E-muscel veți găsi începând de mâine dimineață de la ora 08:00 secțiunea “Bulevardul Pardon – Părerea ta contează”. Aici puteți bifa căsuța cu DA pentru acordul de înlocuire a teilor și cea cu NU pentru păstrarea teilor afectați. Opțiunea se validează doar dacă atașați o fotografie după un document de identitate. În plus, oricine dorește să-și exprime opinia este invitat cu un document de identitate la Biroul de Relații cu Publicul din Primărie în fiecare zi de la ora 08:00 la 18:00. Termenul este până la data de 02 Mai 2022. Atunci vă voi prezenta rezultatul sondajului și ulterior decizia finală.

Subliniez faptul că vom cheltui pentru bulevard aproape opt milioane de lei și există mai multe riscuri: un bulevard reabilitat cu pomi uscați, o lucrare pentru care nu se poate acorda garanție datorită menținerii acestor tei și cel mai important – risc de accidente.
Voi ține cont de părerea Dvs., indiferent care va fi rezultatul sondajului, dar sunt nevoită să vă prezint realitatea din teren.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Începând cu data de 13.04.2022, va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare prin programul POAD 2018-2021, Transa IVPrimăria Municipiului Câmpulung, prin Direcţia de Asistenţă Socială, vă informează că începând cu data de 13.04.2022, va începe distribuirea pachetelor cu produse alimentare prin programul POAD 2018-2021, Transa IV ׃

 • În baza listei iniţiale pentru beneficiarii de ajutor social (VMG),
 • În baza listei iniţiale pentru beneficiarii de alocaţie pentru susţinerea familiei (ASF),
 • În baza listei suplimentare pentru persoanele/familiile aflate temporar in situatii critice de viata, respectiv victime ale calamitatilor, persoane dependente definite conform OUG 84/2020 (handicap grav şi accentuat), alte situaţii stabilite prin anchetă socială şi persoanele ce locuiesc în aşezările informale.

Loc de distribuire: Piaţă Agroalimentară Grui, str. Carpaţi, nr. 76, Câmpulung, jud. Argeş.

Este necesar ca persoanele beneficiare să se prezinte cu actul de identitate și copia certificatului de încadrare în grad de handicap (unde este cazul).
În cadrul distribuirii pe liste de suplimentare POAD 2018-2021, beneficiarii vor primi o cutie din carton în care se vor afla următoarele produse alimentare:

Produs Cantitate
Făină albă de grâu 5 kg
Mălai 4 kg
Paste făinoase 0.800 g
Ulei 4 l
Zahăr 2 kg
Orez 4 kg
Conservă carne de vită 1.50 kg
Conservă carne de porc 0.900 g
Conservă pateu de ficat 1 kg
Compot de fructe 1.44 kg
Gem de fructe 0.36 g
Gem de fructe dietetic 0.36 g
Total unităţi ambalaj 25.36 kg

CALENDARUL DE DISTRIBUIRE A PACHETELOR CU PRODUSE ALIMENTARE, TRANȘA IV MUNICIPIUL CÂMPULUNG PERIOADA 13.04.2022 – 29.04.2022

NR.CRT DATA INTERVAL ORAR OBSERVAȚII
1 13.04.2022 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari ajutor social (VMG) art.3, alin.1, lit.a din OUG nr.84/2020
2 14.04.2022 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari ajutor social (VMG) art.3, alin.1, lit.a din OUG nr.84/2020
3 15.04.2022 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
4 18.04.2022 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
5 19.04.2022 11.30 – 14.30 Listă inițială – beneficiari alocație pentru susținerea familiei (ASF) art.3, alin.1, lit.b din OUG nr.84/2020
6 20.04.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
7 21.04.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
8 22.04.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
9 26.04.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
10 27.04.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară– persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
11 28.04.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
12 29.04.2022 11.30 – 14.30 Listă suplimentară – persoane cu handicap grav sau accentuat, persoane/familii aflate temporar în situații critice de viață – art.3, alin.1, lit.c din OUG nr.84/2020
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În perioada 11.04.2022 – 15.04.2022, în intervalul orar 08:00 – 22:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele U.M. 01044 CâmpulungVă informăm că în perioada 11.04.2022 – 15.04.2022, în intervalul orar 08:00 – 22:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele U.M. 01044 Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele C.B.R.N. CâmpulungVă informăm că în data de 30.03.2022, în intervalul orar 13:00 – 19:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele C.B.R.N. Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


În poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele UM 01044 CâmpulungVă informăm că în perioada 14.03.2022 -25.03.2022, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în poligonul Măgura de pe raza Municipiului Câmpulung, se vor executa ședințe de trageri de către cadrele UM 01044 Câmpulung, fapt ce impune interzicerea accesului cetățenilor în raza poligonului și în jurul acestuia pentru a se evita producerea de accidente.

La terminarea activității vor fi luate toate măsurile pentru înlăturarea eventualelor lucrări genistice și pentru protejarea mediului înconjurător.

VĂ MULŢUMIM PENTRU ÎNŢELEGERE!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Luni, 14 martie 2022, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021)Luni, 14 martie 2022, începe autorecenzarea, prima etapă de colectare a datelor de la populație pentru Recensământul Populației și Locuințelor (RPL2021) care presupune, în premieră pentru România, două aspecte:

 • autorecenzarea online
 • autorecenzarea online asistată (ARA), pentru îndrumarea persoanelor cu abilități digitale mai reduse.

Fiecare persoană, indiferent de cetățenie, cu reședința obișnuită în România (care trăiește pe teritoriul României pentru o perioadă de cel puțin 12 luni) se poate autorecenza în 2 pași:

 • pasul unu: persoana accesează PLATFORMA DE AUTORECENZARE și completează formularul de pre-înregistrare pentru ea însăși și pentru membrii gospodăriei din care face parte;
 • pasul doi: persoana care a făcut pre-înregistrarea și membrii gospodăriei sale (pe care i-a trecut în formularul de pre-înregistrare) vor primi un link la adresa/adresele de email indicate, fiecare link conducând la chestionarul individual de recensământ; la finalul chestionarului, după completare, se apasă butonul ,,Finalizare” și chestionarul completat este transmis în baza de date a recensământului.

Toate persoanele care se autorecenzează trebuie să completeze chestionarul în funcție de situația avută la momentul de referință al recensământului care este ora ,,00:00” din ziua de 1 decembrie 2021.

Autorecenzarea este disponibilă populației, în perioada 14 martie – 15 mai 2022 și se poate realiza de pe orice dispozitiv electronic (telefoane inteligente, tablete, laptopuri, desktopuri etc.).
Autorecenzarea online asistată se poate face în spații special amenajate de fiecare primărie fie pe tabletele recenzorilor ARA, fie de pe propriile dispozitive electronice, cu sprijinul unui recenzor.

RPL 2021 este primul din România organizat integral în format digital, cu respectarea precauțiilor sanitare impuse de pandemia COVID-19. Întregul proces al colectării datelor se va desfășura cu asigurarea confidențialității și protecției totale a informațiilor.

România se află la al treisprezecelea recensământ din istorie și al patrulea după Revoluția din 1989.
Institutul Național de Statistică (sediul central și direcțiile teritoriale de statistică) mulțumesc în mod deosebit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) și primăriilor pentru suportul tehnic, logistic și informațional oferit.

Pe raza municipiului Campulung au fost stabilite urmatoarele locatii pentru autorecenzare asistată:

 • Biblioteca Grui – str. Carpați, nr. 1:
  • Grigore Maria – Tel. 0745.986.400
  • Vasilescu Valentina – Tel. 0723.349.148
 • Scoala Gimnaziala „Theodor Aman” – str. George Toparceanu, nr. 3
  • Dincă Gabriel – Tel. 0743.820.227
  • Mitoi Lucretia – Tel. 0744.625.026
 • Primaria Câmpulung – str. Negru Vodă, nr. 127
  • Iosif Nicoleta – Tel. 0745.070.329
  • Ștefănescu Mariana – Tel. 0720.546.367
 • Grădinița nr. 6 – str. Grigore Alexandrescu, nr. 13
  • Neguș Nina – Tel. 0774.976.283
  • Neguș Leonard – Tel. 0774.976.283
Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


O mână de ajutor și un omagiu. Câmpulung e solidar cu Ucraina prin fapte.O mână de ajutor și un omagiu.

Câmpulung e solidar cu Ucraina prin fapte.

Sâmbătă, 12 Martie, ora 19:00, vă așteptăm în fața Primăriei pentru a ne exprima susținerea față de Ucraina alături de sute de orașe din țară și de peste hotare.

Va fi un moment în care ne vom arăta omagiul pentru victimele războiului din Ucraina prin pornirea lanternei telefoanelor, aprinderea de torțe și lansarea a sute de lampioane zburătoare.

Primarul Elena Lasconi: ”Haideți să ne și mobilizăm pentru a ajuta concret, fiecare cu ce poate! Organizăm acțiunea de donații: alimente neperisabile (conserve pește, fasole, pateu etc), apă la 1/2l, medicamente, produse de igienă, pamperși, lapte praf etc.

Vă încurajez să postați cât mai multe fotografii pe rețelele sociale, folosind hashtag-ul comun: #CitiesWithUkraine. Deja, orașele Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam, Roma, precum și Asociația Municipiilor din România (din care face parte Câmpulung) s-au alăturat pentru a susține acest apel.

Vă aștept cu drag în număr cât mai mare!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


12 martie – Moment de Solidaritate pentru Ucraina – Mesajul primarului Municipiului Câmpulung12 martie – Moment de Solidaritate pentru Ucraina

„Dragi câmpulungeni, vă invit sâmbătă, 12 Martie, ora 19:00 în Piața Primăriei pentru a ne arăta solidaritatea cu Ucraina alături de sute de orașe din țară și de peste hotare.

Astfel, ne alăturăm demersului inițiat de domnul Dario Nardella, președintele Eurocities și primarul Florenței, demers susținut de Asociația Municipiilor din România din care face parte Câmpulungul.

Ideea este să ne strângem cât mai mulți în fața Primăriei pentru a ne exprima susținerea față de Ucraina. Vă încurajez să postați cât mai multe fotografii pe rețelele de socializare, folosind hashtag-ul comun: #CitiesWithUkraine. Deja, orașele Bologna, Braga, Florența, Milano, Marsilia, Nisa, Rotterdam, precum și Roma s-au alăturat pentru a susține acest apel.

Eu o să fiu acolo și vă aștept cu drag în număr cât mai mare!”

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


De Dragobete primarul Elena Lasconi va vizita și va premia cele 36 de cupluri care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsnicieDe Dragobete primarul Elena Lasconi va vizita și va premia cele 36 de cupluri care anul acesta împlinesc 50 de ani de căsnicie. Pe parcursul întregii zile pe ecranul de pe Casa de Cultură a Sindicatelor se va proiecta numele cuplurilor veterane.

Începând de astăzi și până mâine la ora 14:00 toți cei care iubesc pot trimite pe e-mail primarie@primariacampulung.ro un mesaj de dragoste pentru parteneră/partener. Cele mai frumoase mesaje de dragoste vor fi afișate pe ecranul din centru pentru ca toată lumea să poată vedea că iubirea voastră e la înălțime.

Îi rugăm pe toți cei care transmit mesaje să specifice prenumele lor și ale partenerei/partenerului.

Pe 24 februarie iubirea e la înălțime în Câmpulung!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Avarie serioasă la conducta de aducțiune apă potabilă în zona Voinești!În cursul nopții, în jurul orei 01:00, a avut loc o avarie serioasă la conducta de aducțiune apă potabilă în zona Voinești. Tot orașul a rămas fără apă potabilă. Echipele de intervenție sunt pe teren. În cel mai fericit caz, vom avea apă la robinet în cursul acestei nopți. Dată fiind situația, primarul Municipiului Câmpulung, Elena Lasconi, s-a asigurat că în tot orașul se va distribui apă menajeră cu ajutorul pompierilor. De asemenea, asistenții sociali vor distribui astăzi apă menajeră și apă potabilă persoanelor vulnerabile și persoanelor cu dizabilități. Este vorba de peste 300 de persoane.

Punctele de distribuție a apei menajere în Câmpulung:

Vișoi, Școala 7, orele 09:30, 14:00, 17:30
Vișoi, Rotunda – 12:00, 15:30, 19:00
Grui, ”La ceas” – 09:30, 13:30, 19:00
Grui, Troiță – 16:00, 20:00
Pescăreasa – 11:30, 17:00
Colonie – 13:00, 18:00
Flămânda (fostul Duton Plast) – 11:30, 16:30
Piața Centrală a Primăriei – 09:30, 14:00, 20:00
Cele două spitale au rezervă de apă pentru 24 de ore. Acționăm cu 3 cisterne ale pompierilor, două de 5000 de l, una de 9000 l, și două cisterne ale unității militare CBRN, fiecare de 3500 l.

ADP acționează cu două cisterne a câte 1000 l pentru a asigura apă menajeră la: Policlinică, Centrele de Plasament, Centrul Ghica, Centrul de Logopedie, Centrul Start Autism, Căminul de Bătrâni și Centrul de dializă. De asemenea, tot cu ADP vom asigura apă menajeră cetățenilor care locuiesc în zonele Mărcuși (Biserica Fundeni), Blocurile Uzinei, Blocul de la Uzina Electrică, str. Târgovistei, str. Valea Româneștilor, și în toate zonele în care vom avea solicitări de la câmpulungeni. Pentru orice informații, solicitări sunați la 0248.511.034.

Primarul Municipiului Câmpulung a făcut apel la toți comercianții din Câmpulung pentru a crește stocurile de apă potabilă din magazine.

Revenim cu amănunte, vă mulțumim!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Grafic de colectare a deșeurilor reciclabile în Municipiul Câmpulung pentru anul 2022Primăria Municipiului Câmpulung prin S.C. Financiar Urban SRL în calitate de operator de salubritate colectează selectiv deşeurile de ambalaje de hârtie – carton, plastic, metal, sticlă provenite de la populaţie.

Programul de colectare pentru anul 2022 în Municipiul Câmpulung a deşeurilor reciclabile (hârtie – carton, plastic) de la populaţie este următorul:

Partea de Sud a oraşului a DOUA şi ULTIMA zi de VINERI din fiecare lună include Zona Centru cu str.( Negru Vodă, Republicii, Constantin Brâncoveanu, Matei Basarab – cu strazile limitrofe), Zona Piaţă cu str. limitrofe (Sf. Ilie, Elena Doamna, Alexandru Voevod – cu strazile limitrofe ), Cartier Mărcuşi, Sos. Naţională, Cartier Apa Sărată, Str. Grigore Alexandrescu – cu strazile limitrofe, str. Mărăşti – strazile limitrofe, Cartier Flămânda, Bdul. Ion Mihalache cu strazile limitrofe.
Partea de Nord a oraşului PRIMA şi PENULTIMA zi de VINERI din fiecare lună include Zona Centru cu str.( Negru Vodă – cu strazile limitrofe, Istrate Rizeanu, Nanu Muscel, Lascăr Catargiu – cu strazile limitrofe, Lt. Nicolae Popp, Eremia Grigorescu), Cartier Grui, Str. Traian – cu strazile limitrofe, b-du I.C. Brătianu, Col. Alexandrescu, Dr. Fălcoianu, Cartier Valea Româneştilor, Cartier Vişoi (str. Alexandru cel Bun, Cuza Vodă, Calea Pietroasă – cu strazile limitrofe), Calea Braşovului.
Deşeurile de sticlă se vor colecta trimestrial (din 3 în 3 luni) şi anume: 31 Martie, 30 Iunie, 30 Septembrie, 30 Decembrie.
Sacul cu deşeurile reciclabile (hârtie – carton, plastic, metal) va fi scos la poartă, de unde este ridicat de către angajaţii societăţii SC Financiar Urban SRL.

Persoanele care deţin deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) sunt rugate să le aducă la pubelele de culoare roşie amplasate în spatele Primăriei Câmpulung sau la punctul de colectare amenajat în Staţia de Transfer Câmpulung (Rampa de Gunoi), str. Nicolae Popp.

Cetăţenii Municipiului Câmpulung din zona blocuri, au obligaţia conform Legii nr.101/2006 privind serviciului de salubrizare a localităţilor, de a pune separat deşeurile, respectiv deşeuri reciclabile (hârtie/carton – container albastru, plastic/metal – container galben, sticlă – container verde), iar deşeurile reziduale în containere gri (tablă), containere existente la platformele de colectare.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


De Sfântul Ștefan, va fi ziua bucuriei pentru toți copiii din Câmpulung, dar și pentru toți cei care se simt copiiMâine, de Sfântul Ștefan, va fi ziua bucuriei pentru toți copiii din Câmpulung, dar și pentru toți cei care se simt copii.
Începând cu ora 11:00 Haihui o va aduce pe Elsa și multe alte surprize, iar de la 12:00 Gașca Zurli va încinge atmosfera. Date fiind condițiile meteorologice vom organiza evenimentul în Sala de Spectacole a Sindicatelor.

Condiții de participare impuse de Guvernul României prin HG nr. 1242, Anexa 3, pentru persoanele de la 12 ani în sus:
– acces cu certificat verde sau test negativ.
– masca de protecție este obligatorie începând cu vârsta de cinci ani.

Date fiind condițiile de desfășurare a spectacolelor în această perioadă vă anunț că Sala de Spectacole a Sindicatelor (vis-a-vis de clădirea Primăriei) poate găzdui un eveniment la jumătate din capacitate.

Accesul este gratuit și se face începând cu ora 10:15.

Recomandarea noastră este: copiii până în 12 ani să fie însoțiți de un părinte, iar cei de peste 12 ani să intre singuri pentru a se bucura cât mai mulți copii de acest spectacol.
Sărbători fericite!

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Adresa nr. 19943 din 01.09.2021 de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor ArgeșVă comunicăm mai jos, adresa nr. 19943 din 01.09.2021 de la Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Argeș cu privire la confirmarea Pestei Porcine Africane în exploatații nonprofesionale.

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Dispoziția Secretarului de Stat șef al Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 955, din 28.07.2021Vă transmitem mai jos Dispoziția Secretarului de Stat șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, nr. 955, din 28.07.2021, în vederea identificării și dispunerii măsurilor specifice combaterii efectelor cauzate de creșterea de temperatură.

Vicepreședinte CJSU Argeș
Inspector Șef
Colonel

Olar Bogdan

Pe larg
Municipiul Câmpulung

Comunicat de presă


Obligația depunerii documentelor în vederea reautorizării activităților de taxiPrimăria Municipiului Câmpulung face cunoscut tuturor deținătorilor de autorizații taxi ca în conformitate cu prevederile Regulamentului de organizare, funcționare și autorizare a serviciului public de transport persoane în regim de taxi și a Legii nr. 38/2003 cu modificările ulterioare, în perioada 13.01.2020 – 31.01.2020, au obligația depunerii documentelor în vederea reautorizării. Se pot obține de la Compartimentul Autorizări și Autorizații de Functionare (Cam 14)

Pe larg